2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2015-10-01Mokytojų laimė

Saulė Mikelevičiūtė/ Rugsėjo 29-ają, eilinį antradienį, Maironio progimnazijos 6 klasių mokiniai išvažiavo į ilgai planuotą kelionę- Ukmergę. Jie buvo Ukmergės piliakalnyje, aplankė Rokiškio pieninę, pabuvojo A. Smetonos dvare-vasarnamyje ir žinomų didikų Radvilų dvare, kitaip vadinamame Taujėnų dvaru. Vaikai valgė šviežius sūrelius, nors jie buvo nelabai skanūs. Mokinių dėmesį patraukė plastikinės karvės, stovėjusios prie pieninės. Jie fotografavosi, lipo ant karvių ir skardžiai juokėsi, kad net kretėjo. Dar įdomi buvo sena mokykla, esanti prie Smetonos dvaro. Ten vaikai kaip laukiniai nevaržomai dūko ir krėtė išdaigas.

2015-09-29Sūrelių žlugimas

Renata Babarskaitė/ Rugsėjo paskutinį antradienį vienos Vilniaus progimnazijos šeštų klasių mokiniai išvažiavo į ilgai planuotą ekskursiją. Buvo prognozuojama ilga kelionė po Ukmergę. Žadėta važiuoti į Taujėnų bei Smetonos dvarus, aplankyti seną mokyklą, tačiau svarbiausias kelionės tikslas buvo „Rokiškio pieninė“. Tačiau viskas žlugo... Kaip ir visose gyvenimo situacijose, pirmasis įspūdis buvo nerealus. Prie mokyklos sustojo milžiniškas autobusas, be to, dviaukštis. Juk vaikams taip linksma ir įdomu važiuoti antrame aukšte. Tačiau, vos įžengę ten, pamatė, koks apgaulingas visgi tas antrasis aukštas. Kojos vos tilpo į krėslų plyšius.

2015-04-22Televizija, neįgalusis ir aš

Kamilė Gigevičiūtė/ Mums šie žmonės panašūs į ateivius, kurie neturi kažko, ką turime mes. Mes labai apsirinkame dėl neįgaliųjų. Jie yra lygiai tokie patys kaip mes, gal net geresni ir išmintingesni už mus. Televizija mums bando parodyti neįgaliųjų, skurdžiai gyvenančių žmonių gyvenimus. Bet ar iš tikrųjų televizija noti padėti tiems žmonėms? Gal tik siekia sukelti gailestį ir prasimanyti daugiau žiūrovų ir daugiau uždirbti.. . Televizijos kanalas, sukūręs tokią laidą, gauna daug žiūrovų, ir kokia bobutė Petronėlė, pamačiusi tų žmonių gyvenimus, jų pasigaili ir iš savo mažos piniginės paaukoja kelis eurus. O tokių bobučių kaip Petronėlė yra labai daug.

2010-09-09Nesigailiu, kad pasirinkau Jaunųjų žurnalistų klubą

Gabija Bačulytė/ Kai peržengiau Lietuvos vaikų ir jaunimo centro slenkstį, net negalvojau pasirinkti Jaunųjų žurnalistų klubą. Kai susipažinome su klubo nariais, supratau, koks vis dėlto pasaulis margas! Vieni kalbėjo labai linksmai ir drąsiai, kiti - trumpai ir kukliai. Tačiau buvo įdomu klausytis skirtingų charakterių ir stilių bendraamžių, kurie pasakojo apie savo užsiėmimus. Supratau, jog šį būreli pasirinko labai kūrybingi ir mieli žmonės. Įdomu, kokį pirmąjį įspūdį susidarė kiti?

2009-11-17Apie pyktį – ekspromtu

Greta Kazlauskaitė/ Vieniems pyktis yra blogai, o kitiems – gerai. Kai kurie pykstasi dėl žaislų, draugų, kiti pykstasi dėl nesutarimo vieni su kitais. Pykstasi visi, ir tai yra normalu.

2009-11-03Po pamokų – pas žirgus

Kotryna Maselytė / Penkiolikmetė vilnietė Greta po pamokų nedejuoja, kad nespėja padaryti namų darbų. Tiesiog neturi laiko – mergina skuba pas žirgus. Apie moksleivės pomėgį, siekius ir svajones – pirmasis Jaunųjų žurnalistų klubo narės, moksleivės Kotrynos Maselytės interviu.

2009-11-03Apie mobiliuosius telefonus ir pagarbą

Dominyka Šutavičiūtė/ Aš atėjau į jaunųjų žurnalistų klubą. Tai mano pirmasis užsiėmimas. Kol vadovė kalbėjo su manimi, suskambo jos mobilusis telefonas...

2009-10-13Mano pirmasis interviu – apie išgelbėtą žvirbliuką

Virginija Kanaporytė/ Artėjant šv.Pranciškaus dienai nusprendžiau pakalbinti žmogų, kuris kada nors gyvenime yra padėjęs mūsų mažiesiems broliams. Tai mano, dešimtmetės moksleivės, pirmasis interviu.

2009-10-09Jaunųjų žurnalistų klube – Mindaugas Jackevičius

Viktorija Filipovaitė/ Kiekvienam pradedančiajam žurnalistui ar bent besidominčiam šia profesija svarbu kuo daugiau sužinoti apie žiniasklaidą. Internetinė žiniasklaida suteikia progą pateikti naujieną daug greičiau nei radijas, televizija ar laikraščiai. Spalio 8 d. Jaunųjų žurnalistų klube svečiavosi naujienų portalo DELFI žurnalistas- reporteris Mindaugas Jackevičius.

2009-10-02Jaunosios žurnalistės pomėgis- rašymas apie madą

Julija Vital/ Dvyliktokė Alina jau ilgą laiką rašo į vieną iš nedaugelio madų tinklaraščių- Fmag.lt. Mergina jau seniai domisi mados pasauliu bei mados žurnalistika ir nori su ja sieti savo ateitį. Šis tikslas atvedė ją ir į Jaunųjų žurnalistų klubą.

2009-10-01R.Agintui teko pabūti gidu ir duoti interviu jauniesiems žurnalistams

Kornelija Ežerskytė/ Prieš trejus metus įkurtam Jaunųjų žurnalistų klubui aktyviai talkina Lietuvos žurnalistų sąjunga ir žurnalistų bendruomenės nariai. Rugsėjo 30 d. Jaunųjų žurnalistų klubas lankėsi LNK televizijoje, kur susipažino su žinių tarnybos darbu. Būrį moksleivių, besidominčių žiniasklaida ir žurnalisto profesija, maloniai sutiko priimti ir pabūti gidu Žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media