2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Legendinis krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis: „Esu ramus dėl medalių“

2013-09-20
 
Vidas Mačiulis. BTV nuotrauka

Vidas Mačiulis. BTV nuotrauka

 

Gediminas Malaškevičius

 

BTV „Krepšinio pasaulyje" laidos vedėjas, žurnalistas Vidas Mačiulis prieš finalines lietuvių kovas pernelyg nesijaudina ir yra užtikrintas, kad šį kartą mūsų rinktinė grįš pasidabinusi medaliais. „Tikrai be medalio negrįšime. Manau, kad net ir šiandien mes turime įveikti Kroatiją. Mane labai nuramino aiškiaregio Maksimo Gordejevo žodžiai. Jis matė medalius ant mūsų krepšininkų kaklų", - sakė BTV „Krepšinio pasaulyje" laidos vedėjas Vidas Mačiulis.

„Jie turi papildyti mūsų kompaniją", - BTV „Krepšinio pasaulyje" laidos metu garsiam sporto žurnalistui pritars krepšininkas Saulius Štombergas, kuris su 2003-iųjų metų rinktine namo parvežė Europos auksą. Anot V.Mačiulio - visiems mums dabar svarbiausia neprarasti tikėjimo ir palaikyti komandą.

Paklaustas, kaip vertina dabartinį rinktinės žaidimą BTV „Krepšinio pasaulyje" vedėjas išlieka atsargus. „Aš nebūčiau sugebėjęs tiek ilgai, net 21-ius metus kurti laidos apie krepšinį, jei reikščiau savo nuomonę ar kritiką. Aišku, kai krepšininkai grįš - būtinai Jono Kazlausko paklausiu, kodėl taip sunkiai mes kovojome, kodėl taip greitai išbarstydavome visą persvarą? Ir leisiu atsakyti jam", - sakė V. Mačiulis.

Dabartinėje rinktinėje krepšinio ekspertas mato senjorų - vyresnių ir patyrusių krepšininkų ir jaunosios kartos susidūrimą ir pamokas taikytis vieniems prie kitų. „ Juk visi matome, kaip sunku Jonui Valančiūnui po pirmųjų metų NBA, tačiau kitais metais, labai realu, jam bus daug paprasčiau. Koks puikus šių metų atradimas -  Donatas Motiejūnas, savo žaidimu nustebinęs visus. Komandai taip pat reikia priprasti ir prie vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko. Manau, kad pasaulio krepšinio čempionate turėsime labai stiprią komandą", - sakė jis.

Kas bus sunkiausia žaidžiant su kroatais? „Pas juos komandoje -daug žvalių, guvių lanksčių aukštaūgių. Be to, Kroatija yra prie pat Slovėnijos, todėl neabejoju, kad jų fanų bus pilnutėlė salė. Jie nuo atsakomybės, aišku, gali perdegti. Tačiau lygiai taip pat perdegti galime ir mes. Toks subtilus yra tas krepšinis - labai sunku prognozuoti", - pasakojo Vidas Mačiulis.

O jau šį sekmadienį, 11 valandą ryto laidoje „Krepšinio pasaulyje" sužinosite,  kaip rungtynes stebi krepšininko Simo Jasaičio žmona Oksana Pikul-Jasaitienė, taip pat išvysite specialų reportažą iš brolių Macių įkurto krepšinio rėmimo fondo pristatymo. Tad visos svarbiausios naujienos iš „Krepšinio pasaulio" - sekmadienį 11 valandą ryto per BTV!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-21 19:56
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Žalgirietis

2013-09-21 19:58

Sveikinu Vidą, jis tikras orakulas

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Juozas

2013-09-21 09:33

Duosim garo ir prancūzams!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Artūras

2013-09-21 08:45

Teisingai, Vidai, kroatus reikėjo patvarkyti ir mes juos patvarkėme.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media