2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Jaunųjų sporto žurnalistų konkursas

2013-09-09
 
Nandzingo miestas  Kinijoje

Nandzingo miestas Kinijoje

 

Tarptautinis olimpinis komitetas organizuoja tradicija tampančią Jaunųjų žurnalistų mokymo programą.  Šiuose mokymuose, kurie vyks II jaunimo olimpinių žaidynių metu, 2014 metų rugpjūčio 12 - 29 dienomis Nandzinge (Kinijoje), dalyvaus 30 jaunųjų sporto žurnalistų (15 vaikinų ir 15 merginų, ne daugiau kaip po vieną iš šalies). Europos žemynui šioje mokymo programoje atstovaus 2 vaikinai ir 2 merginos.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas taip pat turi galimybę siūlyti du kandidatus - po vieną merginą ir vaikiną - dalyvauti šioje programoje. Atrankoje gali dalyvauti  18 - 24 metų kandidatai, kurie studijuoja arba jau dirba žurnalistais sporto srityje, o taip pat turi gerus anglų kalbos įgūdžius. Norintys dalyvauti atrankoje iki spalio 4 d. Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui turėtų pateikti šiuos dokumentus:

Paso kopiją, nuotrauką.

Gyvenimo aprašymą (anglų kalba).

Motyvacinį laišką (anglų kalba).

Rekomendaciją iš mokymo įstaigos ar darbdavių.

Autorinių straipsnių ar darytų reportažų įrašų kopijas, jei įmanoma, su vertimu į anglų kalbą (2-3 autorinių darbų pavyzdžius).

Dokumentus galima pateikti elektroniniu paštu lina@ltok.lt (Linai Vaisetaitei) arba siunčiant paštu į LTOK būstinę:  Olimpiečių g. 15, LT 09200 Vilnius.

Daugiau informacijos el. paštu lina@ltok.lt arba telefonu 8 5 2780648.

Gruodžio 16 d. Tarptautinis olimpinis komitetas paskelbs atrinktų dalyvių pavardes. Dalyviai privalės dalyvauti visoje mokymo programoje, t.y. atvykti į Nandzingą rugpjūčio 12 d. ir išvykti rugpjūčio 29 d. Su kelione susijusias išlaidas padengs Tarptautinis olimpinis komitetas.

Atrinkti jaunieji žurnalistai dalyvaus intensyvioje mokymo programoje, kurioje turės galimybę tobulinti savo rašymo, fotografavimo, video reportažų darymo ir kitus žurnalistikos įgūdžius, gaus naudingų praktinių patarimų iš vyresnių kolegų, o taip pat gyvens olimpiniame kaimelyje kartu su sportininkais,  stebės sporto varžybas, susipažinsi su olimpiniu judėjimu ir olimpiniu švietimu. Jaunųjų žurnalistų reportažai bus pateikiami internete, juos taip pat galės naudoti kitos žiniasklaidos priemonės bei nacionaliniai olimpiniai komitetai.

Daugiau informacijos apie šią įdomią  programą galima gauti:  https://www.facebook.com/youngreporters arba www.youtube.com/user/YOGReporters

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-26 08:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media