2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Vilniuje vėl bus rengiami fotografijos mylėtojų vakarai

2010-01-21
 

Lietuvos fotomenininkų sąjunga atveria „Prospekto“ fotografijos galerijos duris visiems fotografijos mylėtojams kviesdama į nemokamą ketvirtadienio vakarų ciklą, skirtą Lietuvos fotografijos istorijai.

 

Sausio 21 d. besidomintieji fotografijos istorija kviečiami klausyti paskaitos “XIX a. Vilniaus reginiai “, po savaitės, sausio 28-ąją, įsigilinti į kitą temą – “Lietuvos fotografija: tikrovė ir mitas”. Taip pat ketinama vakarų lankytojus supažindinti ir su kitais įdomiais Lietuvos fotografijos pjūviais: “ Nežinomų vaizdų istorija (1915–1918 m. ir 1941–1944 m.)”, “Fotografija nelaisvėje”, “Kelias į spalvotąją fotografiją”, “Geismai ir grožis Lietuvos fotografijoje”, “Fotografija ir dailė”.

 

Paskaitų lankytojai turės galimybę ir įdėmiau pažvelgti į Lietuvos miestelių fotografų kūrybą: jų laukia pažintis su  Juozo Daubaro, Igno Šilkinio, Juozo Karazijos, Antano Mickaus, Petro Ločerio kūrybnėmis biografijomis.

 

Vakarus veda: fotografijos, televizijos ir kino kritikas Skirmantas Valiulis ir fotografijos istorijos tyrinėtojas Stanislovas Žvirgždas. Beje, paskaitų dalyviai turės galimybę už specialią kainą įsigyti su vakaro tema susijusių leidinių.

 

Vakarai rengiami ketvirtadieniais nuo 17 val. Vilniuje, "Prospekto" galerijoje (Gedimino pr. 43).

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-01-21 15:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media