2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Kviečiame į LŽS ir LFS nario Valentino Pečinino fotografijų parodą

2012-02-06
 
Kvietimas

Kvietimas

 
Maloniai kviečiame Jus į LŽS ir LFS nario Valentino Pečinino fotografijų parodos „Saukų šeimos portretas" atidarymą, kuris įvyks š.m. vasario 9 d. 17 val. A galerijoje (Respublikos g. 33, Panevėžys). www.agalerija.lt

Parodos atidaryme dalyvauja menotyrininkė Kristina Stančienė,Vilnius.
 

Šarūnas Sauka - vienas keisčiausių, komplikuočiausių tapytojų Lietuvos dailininkų bendruomenėje, kurį nuolat lydi žodis „kitoks". Tas pats postmodernizmas lietuviškame diskurse taip pat kol kas figūruoja kaip ‘kitoks' - nelabai savas, kartu traukiantis ir bauginantis.


Šarūno Saukos "kitoniškumas" labai pastovus. Nuosekliai dirbdamas aliejinės tapybos technika, kruopščiai, centimetras po centimetro atrasdamas sodria spalva krešančią natūralistinę formą, su preciziška kantrybe materializuodamas haliucinacinį siužetą, Sauka pasimėgaudamas (ypač pasimėgaudamas savo kančia) eksploatuoja baimės ir suvokimo problemas, kankinančias ne vieną radikaliojo postmodernizmo adeptą.


Nomeda Saukienė ryžtasi apgyvendinti naujus personažus drobėje. Iki begalybės išraizgytų augalų tinkle galime atpažinti įvairias mūsų buityje ir netgi kaimiškoje kasdienybėje sutinkamas gėles. Fantazijos laisvė atsiveria ir pasiduoda gundantiems begalinės interpretacijos malonumams ir siekiams patirti originalaus kūrinio turinį.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-02-08 09:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media