2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Prisiminimų galerijoje – ir vasaros portretai

2018-09-11
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Martyna Jozič

 

Ši vasara buvo gana įdomi vien dėl sutiktų žmonių.


Marija – mergina, kurią sutikau teatro stovykloje Šiauliuose. Ji kartais mintimis gali nuklysti taip toli, kad net neprisimena, koks buvo pirmas jos pasakotos istorijos sakinys. Jai patinka būti dėmesio centre, bet ji pati to nejaučia. Gana ryškiai reiškia emocijas.


Simonas – įdomus, bet lengvai „įskaitomas“ keturiolikmetis vaikinas. Jį sutikau renginyje, vykusiame Vilniaus centre. Nors neseniai susipažinome, jaučiuosi lyg būtume draugai jau ilgą laiką. Jo veidas ir kūno kalba daug ką pasako apie jo asmenybę. Kai bando kažkam pasirodyti, jo veidas visada parausta. Jam patinka būti juokingiausiu žmogumi kambaryje. Tačiau jis gana komplikuotas, nes neapsisprendžia, kuriuos žmones jis nori išsaugoti savo gyvenime, o kuriuos – ne.


Meda. Šią šešiolikmetę man pristatė draugas iš Palangos. Ją gana sudėtinga suprasti. Dauguma žino, kad ja negalima pasitikėti. Atrodo, kad ji stengiasi būti geru žmogumi, tačiau ne visada tai taip lengva. Nežinau, ar šią savybę daug kas pastebi, tačiau ji dviveidė. Kad ir kas nutiktų, nesvarbu, kokia tai istorija bebūtų, kiekvienam žmogui apie ją pasakos skirtingai.


Elena. Su ja susipažinau prieš vienerius metus Kaune. Abi, atsisėdusios ant suoliuko, laukėme mėgstamos džiazo grupės koncerto. Ji pastebėjo, kad klausiausi muzikos ir mane užkalbino. Pabendravusi su ja supratau, kad ji yra labai šilta ir rūpestinga mergina. Kiekvienas pažįstamas Elenai rūpi kaip šeima, bet ji gana greitai įsižeidžia, todėl dažnai praranda draugus.


Saulius. Šį penkiolikmetį sutikau prieš du metus Bernardinų sode. Iš karto supratau, kad jis taisykles mėgstantis laužyti vaikinas. Jam patinka gyventi šia akimirka ir nesijaudinti dėl ateities. Jis – iš minios išsiskiriantis jaunuolis. Tačiau, kad ir koks nesirūpinantis pasauliu jis atrodo, Saulius iš tiesų domisi įvairiomis visuomenės problemomis, politika ir švietimo sistema.


Pasaulis pilnas įvairių, unikalių žmonių. Su vienais išliekame bičiuliais ilgą laiką, su kitais ne, tačiau tie, kurie su mumis ištveria sunkiausias gyvenimo situacijas, yra tikrieji sielos draugai.

 

 

 /Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-11 18:38
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media