2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Mano pasiekimai Jaunųjų žurnalistų klube

2020-09-01
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Girmantė Zolubaitė


Jaunųjų žurnalistų klube renkasi vaikai, norintys išbandyti savo jėgas žurnalistikoje arba tiesiog turiningai praleisti laiką. Vienas iš tokių vaikų esu aš. Ir lankau šį klubą jau trečius metus. Per tiek laiko kiekvienas pasiekimų prisirinktų per akis. Tai ir šiame tekste rašysiu apie savo tris pasiekimus praėjusiais metais.


Pirmasis pasiekimas – tekstas publikuotas šios vasaros ,,Laimiuko’’ žurnale. Tekste buvo pasakojama apie mano įspūdžius, patirtus paskutinę dieną prieš karantiną. Juos patyriau, tikriausiai viename iš nedaugelio, tą dieną dar bedirbančiame muziejuje. O tekstą maloniai savo linksmais atsakymais papildė muziejaus gidė.


Antrasis pasiekimas – interviu su Liūnų kaime nuo vaikystės gyvenančiu kaimynu. Jo šeima nuo pat jo vaikystės buvo „užėmusi“ pusę kaimo, tad žaidimams vietos užteko. Imdama tą interviu ir sužinojau, kokiomis veiklomis jis užsiimdavo vaikystėje. Juk augo gryname ore ir saulėtomis dienomis lakstė lauke, o pilant lietuj išdykavo palėpėje.


Na, ir trečiasis pasiekimas – mintis sukurti mokyklos laikraštį. Nuo pat pirmos dienos, kai įžengiau į Jaunųjų žurnalistų klubą, mano didžiausia svajonė buvo išleisti savo laikraštį. Ir štai pasitaikė proga, kurios negalėjau praleisti: sužinojau, kad mano lankoma mokykla neturi savo laikraščio! Tad per ateinančius mokslo metus planuoju ir įgyvendinti šią svajonę.


Na, štai ir papasakojau, kokie buvo mano pasiekimai praėjusiais metais. O dabar kaip ir visur turi būti pabaiga. Linkiu visiems skaitytojams atkakliai siekti savo svajonių ir nepamiršti jau atliktų sėkmingų darbų.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 11 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-29 19:30
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media