2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Į knygų mugę – tik dėl Hario Poterio

2019-02-12
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Mėta Liepa Kvedaravičiūtė


Artėja Vilniaus knygų mugė. Aš labai mėgstu skaityti knygas, todėl būtinai į ją nuvažiuosiu. Galima nueiti ten su savo šeima, draugais, seneliais ir giminaičiais, kad būtų linksmiau.


esu buvusi knygų mugėje su sese ir drauge, kai buvau trečiokė. Prisimenu, kad man ten labai patiko. Kai laukėme eilėje įeiti į pastatą, kur vyko knygų mugė, mes truputį sušalome, nes stovėjome lauke, o tada buvo žiema. Kai įėjome, ten buvo labai daug žmonių. Jie stovėjo prie stendų ir kalbėjosi su knygų pardavėjais. Mačiau labai daug žmonių, kurie pirko ir nešėsi knygas glėbiais.


Knygų mugėje buvo įvairių: ir suaugusiems, ir vaikams nuo grožinės literatūros iki pasakų. Mane labiausiai domino nuotykių, fantastinės ir humoristinės knygos. Mano sesė į knygų mugę ėjo, nes norėjo nusipirkti knygų, nors skaityti jai nelabai patiko. Knygų mugėje netgi buvo atskiras kampelis vaikams, kur patys rašytojai skaitė savo sukurtas knygas! Gaila, bet aš negirdėjau, kaip jie skaitė, tik mačiau.


Tąkart knygų mugėje nusipirkome krūvą knygų, nes tokių, kurias aš norėjau perskaityti, buvo pilna! Nusipirkau knygas ''Tomo Sojerio nuotykiai'', ''Prietrankos dienoraštis'', ''Sniego šunys'', ''Mokšė ir blogiausi mano gyvenimo metai'', ''Nevykėlio dienoraštis'' ir ''Haris Poteris'' (dvi dalis).


Tų metų mugėje apsilankė labai daug žmonių, o pardavėjai buvo labai malonūs. Kai kurie net padovanojo man lipdukų ir pieštukų! Man buvo labai smagu, labai noriu dar kartą nueiti į knygų mugę.


Dabar, kai esu penktokė, man labai patinka skaiyti fantastines knygas. Į šių metų knygų mugę ruošiuosi nueiti vien dėl to, kad labai noriu įsigyti knygą „Haris Poteris ir netikras princas“. Tai vienintelė „Hario Poterio'' dalis, kurios aš esu neperskaičiusi.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-12 20:35
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media