2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Kolegoms – radijas, o man – žurnalistų mokymai

2016-10-18
 
Erikos Straigytės nuotrauka

Erikos Straigytės nuotrauka

Neringa Juta Nalivaikaitė

 

Jau už kelių dienų, spalio 21-25 dienomis, Antalieptėje, Zarasų rajone, vyks jaunųjų žurnalistų mokymai. Programos metu jaunieji žurnalistai galės susipažinti su žurnalistikos subtilybėmis bei profesionaliais žurnalistais, susirasti bendraminčių, linksmai ir turiningai praleisti laiką.

 

Dalyvauti šiame projekte laimė „nuskilo“ ir man. Žurnalistika – artima mano širdžiai profesija. Jau antrus metus esu Lietuvos vaikų ir jaunimo centre veikiančio Jaunųjų žurnalistų klubo narė. Taigi vos tik sužinojusi apie šį projektą suskubau užpildyti anketą. Atranka nemaža – iš visos Lietuvos atrenkami vos 25 labiausiai motyvuoti moksleiviai. Sužinojus, jog būsiu viena iš jų, užplūdo didelis džiaugsmas. Juk reikia naudotis kiekviena gyvenimo suteikta proga ir žengti savo tikslo link – kad ir mažais žingsneliais. O šis žingsnis mane net šiek tiek baugina.

 

Projektas – daug žadantis. Nekantrauju susipažinti su šios srities profesionalais ir dalyvauti jų vedamose paskaitose, pažinti žurnalisto profesiją iš dar arčiau bei įsigilinti į jos subtilybes. Tikiuosi, jog man pavyks įgyvendinti savo lūkesčius ir įgyti vertingos patirties.

 

Anaiptol ne jauniausias ir visą užsiėmimą vietoje nenustygstantis Jaunųjų žurnalistų klubo narys Laurynas, išgirdęs, kad vykstu į jaunųjų žurnalistų mokymus, apvažiavo garbės ratą aplink stalą ir rėžė savo nuomonę: „Aš manau, kad tau bus smagu ten nuvažiuoti ir sužinoti kažką naujo. Pats visai norėčiau ten sudalyvauti, nes juk teks nakvoti, galėčiau įdomiai praleisti laiką, sužinoti naujų dalykų. Būtų įdomu“.

 

Kad man bus įdomu, neabejoju – juk visa tai susiję su žurnalistika! Laukiu artėjančių penkių dienų trukmės mokymų, o savo Jaunųjų žurnalistų klubo kolegoms linkiu šaunios išvykos į radijo stotį. Bet tai – ne milžiniškas praradimas, juk tą laiką taip pat praleisiu žurnalistų gretose.

 

 

 /Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:44
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media