2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Klausimai, kurių D.Užkuraitis taip ir neišgirdo

2010-03-26
 
Nežinomo autoriaus piešinys/ LVJC neįgaliųjų dailės studija/ E.Straigytės nuotr.

Nežinomo autoriaus piešinys/ LVJC neįgaliųjų dailės studija/ E.Straigytės nuotr.

Julija Vital

 

Susitikimas su Opus 3 radijo stoties vadovu Dariumi Užkuraičiu turėjo būti bene įsimintiniausias mano susitikimas su žiniasklaidoje dirbančiu žmogumi, kadangi D.Užkuraičio darbas man patinka. Dar eidama į susitikimą turėjau sugalvojusi jam daugybę klausimų.

 

Bet… į susitikimą su Dariumi Užkuraičiu, kurį inicijavo klubo vadovė Erika Straigytė, pavėlavau penkiolika minučių. Pamaigiojus telefoną, supratus, kad sąskaita tuščia ir vadovei prisiskambinti negalėsiu, užtikrintai nupėdinau prie apsaugos darbuotojo, kuris labai solidžiai atrodė, nes dėvėjo puikų juodą švarką, o kaip žinia, klasikiniai rūbai visada verčia pasitempti... Prasidėjus pokalbiui, greitai mano pasitikėjimas (ir savo sėkme, ir kostiumuotojo džentelmeniškumu) atslūgo...

 

„O iš kur man žinoti, kad Darius Užkuraitis nori Jus matyti,“- klausia manęs įėjimą į Lietuvos televizijos ir radijo pastatą saugantis darbuotojas.

 

„Esu iš jaunųjų žurnalistų klubo, atėjau į susitikimą su juo. Juk matėte čia Darių Užkuraitį ir būrį moksleivių?“-klausiu aš. “Mačiau, bet Jūs neturite leidimo“. Galiausiai po visų aiškinimų tam mielai atrodančiam nemielam vyriškiui pasakiau, jog esu moksleivė, galiu, net pažymėjimą parodyti!

 

„Juo labiau, kad Jūs moksleivė, aš Jūsų negaliu praleisti“.“ Paprašiau apsaugininko, kad paskambintų D. Užkuraičiui, bet, deja, jis neatsiliepė. „Tai, gal galėčiau paskambinti jūsų telefonu savo vadovei?“-paklausiau, naiviai tikėdamasi, kad laidiniu telefonu, kuris stovi ant apsaugininko stalo, gali naudotis ir svečiai. “Ne, o gal čia sąskaitos nėra,“- pašmaikštavo apsaugininkas.

 

Galiausiai, praradusi viltį, atsisėdau ir laukiau jaunųjų žurnalistų ir vadovės. Dėl mano pačios kaltės klausimai D. Užkuraičiui nebuvo pateikti.

 

Neilgai trukus, visi pasirodė. Apsidžiaugiau, juo labiau, kad išsiskirstėme ne iš karto...

 

Kad ir kaip apmaudu būtų, jog nepavyko susitikti su Dariumi Užkuraičiu, labai smagu žinoti, jog LRT dirba ne tik profesionalūs žurnalistai, bet ir itin gerai taisykles išmanantys apsaugininkai (be leidimo nepraeisi).

 

O kai kitą kartą pasitaikys proga pabendrauti su radijo stoties vadovu, turėsiu daugiau klausimų ne tik apie jo veiklą, bet ir apie bendravimą su apsauginiais - kaip prasmukti be leidimo.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 16:57
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media