2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vienintelė profesija, kuri išliks

2018-02-27
 
Aldonos Ruseckaitės nuotrauka

Aldonos Ruseckaitės nuotrauka

Rapolas Vanagas

 
Nuo senovės buvo sukurtos mokyklos, kuriose mokydavosi moksleiviai. Iš pradžių jie mokėsi paprastų ir visur naudojamų mokslų: kalbėti, rašyti, skaityti, skaičiuoti, galvoti. O vėliau imdavo gilintis į sudėtingesnius dalykus, ruošdavosi profesijai. Šiais laikais mokykla niekuo nepasikeitė, nebent prisidėjo daugiau profesijų, ir čia iškyla klausimas. Ar dvidešimt pirmo amžiaus žmogus sugebėtų mokydamasis „įstoti“ į šiuolaikinį pasaulį? Ar mokymosi mokykloje užtenka?

 

Šiandien daug kas pasikeitė, dauguma dalykų patobulėjo ir nuolat atsiranda naujų. Dangoraižiai stovi, mašinos važiuoja, internetas veikia. O mokykla mokinius ruošia ateičiai, kad jie panaudotų įgytas žinias.

 
Daugelis profesijų išlieka, bet kai kurios ir išnyksta. Pavyzdžiui, programavimas yra viena iš populiariausių profesijų, ir ši profesija gali išstumti kitas. Sakot, kaip? Paprastai. Kam reikia žmonių, jei gali suprogramuoti robotus, kurie atlieka darbą, ir kuo tiksliau. Programavimas bus vienintelė profesija, kuri išliks ateityje, robotai užvaldys visas darbo vietas, žmones pakeis robotais.

 

Jūsų mėgstamiausią pardavėją pakeis robotu.

 

Internetas – tai vienas iš nuostabiausių išradimų pasaulyje. Jis apgaubia visą mūsų žemę. Jis plačiai naudojamas: dalintis informacija, susikalbėti su žmonėmis ir kitai veiklai. Internete sukaupta daug informacijos ir visos jos niekada nežinosi.


Ar iš tiesų reikia mokytis? Taip. Negali naudotis vien informacija iš interneto, nes tai negerai. Išsilavinę žmonės, gavę klausimą, iškart išsiaiškina, bet tu negalėsi atidaryt google“ vidury klausimo – nemandagu. Interneto informacija skirta sužinoti tai, ko nežinai, ir įsisavinti. Mokykla priverstinai moko mokinius visko, o internetas yra laisvas ir tu gali rinktis. Bet nereiškia, kad tu viską išmoksi iš interneto. Informacijos tu kartais nesuprasi, o mokyklose yra žmonės, vadinami mokytojai, kurie paaiškina, ką mokaisi. Kalbėtis, keistis informacija smagu, o kartu tai lengviausias būdas išmokti ko nors naujo.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-03-08 12:32
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media