2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Pabėgimas iš pamokų − mokinių ir tėvų akimis

2022-03-22
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Luknė Grunskytė

    

Pabėgti iš pamokų yra labai didelis nuotykis tiek vaikams, tiek mokytojams. Vaikams tai yra smagus įvykis arba išbandymas. Kovo 21-oji žinoma kaip pabėgimo iš pamokų diena. Šią dieną nelabai griežtai žiūrima į tokį pažeidimą, todėl įvyksta daugiau pabėgimų iš pamokų.

 

Jaunųjų žurnalistų klubo narė Tėja yra bėgusi iš pamokų tik vieną kartą. Šeštokė praleido biologijos pamoką. Ji su visa klase pabėgo, kad „pažymėtų“ šią dieną. Mokytoja smarkiai nesupyko, tik parašė visiems bėgusiems N raidę. Kiti jos klasiokai bėgo ir iš kitų pamokų. Mokytojai sureagavo linksmai.

 

Liepa mokosi Vytauto Didžiojo universiteto licėjuje „Sokratus“. Ji iš pamokų nebėga, nes bijo, kad supyks tėvai. Bet jos draugės brolis Linas yra bėgęs iš pamokų.

 

Giedrė, kuriai dabar yra 42 metai ir ji augina du vaikus, irgi yra bėgusi iš pamokų. Ji praleido pamokas su didžiąja klasės dalimi, bet kadangi keli mokiniai liko klasėje, tai pamoka vyko. Ši pamoka buvo paskutinė, todėl mokiniai išėjo tiesiai į namus.

 

Pranas, kuriam dabar yra 43 metai ir turi du vaikus, irgi yra pabėgęs iš pamokų. „Dingo“ iš muzikos kartu su visa klase. Todėl pamoka nevyko.

 

Jaunųjų žurnalistų klubo narės Saulės mama sako, kad nepyktų pirmus tris kartus,  jeigu dukra pabėgtų iš pamokų, nes pati yra taip pasielgusi.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-03-07 19:54
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media