2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Moksleivio noras neprilygsta kainai

2019-02-26
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Rapolas Vanagas



Vilniuje, prekybos centre "Ozas“, vasario mėnesį dešimt dienų vyko tarptautinė interaktyvi paroda „Robotų miestas“. Ten buvo atkeliavę 72 naujausi robotai iš JAV, Japonijos, Pietų Korėjos, Didžiosios Britanijos ir Rusijos. Taip pat veikė Tesla šou, 8 virtualios ir papildytos realybės zonos, robotų teatras bei daiktų mintimis valdymo prietaisas ir kitokios ateities technologijos.


Apie parodą kalbėjausi su dviem moksleiviais – Mėta ir Vakariu. Mėta papasakojo, kad kiekvienais metais į jos mokyklą atvežama robotų iš Robotikos akademijos. Jie sukonstruoti iš lego kaladėlių, kiti robotai pagaminti iš plastiko. Ji buvo susidūrusi su pramoginiais robotais, kurie džiugina žmones savo sugebėjimais.


Mėta girdėjo, jog jau gaminami robotai, kurie padėtų žmonėms atlikinėti ūkio darbus. Jai būtų keista, jeigu ją mokytų robotas mokytojas, nes jis neturi jausmų. Mėtai būtų įdomu turėti išskirtinį robotą, kuris padėtų tvarkytis kambarį ir atlikinėtų kitus darbus. Ji nežinojo, jog „Oze“ vyksta paroda. Tikrai būtų nuėjusi. „Norėčiau pamatyti, ką robotai sugeba padaryti,“ - sakė Mėta.


Vakaris buvo susidūręs su robotais elektroninėse parduotuvėse. Jie buvo vidutinio ūgio, neįprastos formos, atlikinėdavo apklausas, žaisdavo su lankytojais. Mano, jog būtų įdomu, jeigu mokyklose atsirastų robotai. Mokiniai susikauptų, geriau išmoktų. Nebuvo pagalvojęs niekad, bet jei turėtų savo išskirtinį robotą, jis atlikinėtų namų ruošos darbus.


Paklausus apie minėtą parodą Vakaris sakė: „Nebuvau, bet apie ją pasakojo fizikos mokytoja, bet taip ir nesusiruošiau nueiti.“ O toks noras buvo? Vakaris teigia norėjęs nueiti. „Įdomu pamatyti įvairius robotus, jų funkcijas, ką jie atlieka, sužinoti daugiau apie juos, kokių dabar yra robotų šiais laikais.“

 

Aš pats parodoje irgi būčiau buvęs, jei nebūtų kainavę daug. Manau, jog ten būtų buvę įdomu. Visokie išradimai, interaktyvūs robotai, kurie pasižymi savo ypatumais ir su kuriais gali bendrauti. Ten buvo beveik visi žinomi robotai, kurie yra iš populiarių kompanijų.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/


 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-26 18:43
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media