2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Apie bėgimą iš pamokų

2023-03-21
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Elzė Budinaitė

 

Šiandien tarptautinė bėgimo iš pamokų diena. Kai kurie mokiniai bėga iš pamokų, o kiti apie ją nieko nežino. Aš taip pat nežinojau. Sužinojau tik, kai buvau plaukimo būrelyje. Tada mano draugė pasakojo, kad jos klasiokė bėgo iš pamokų.

 

Vos tik spėjau įžengti pro Jaunųjų žurnalistų klubo duris, vadovė paklausė, ar bėgome iš pamokų. Iš mano klasės niekas nebėgo, bet spėju, kad iš Žygimanto Augusto mokyklos bėgo daug mokinių. Jie bėga iš pamokų ne tik per tarptautinę bėgimo iš pamokų dieną. Nežinau kodėl, bet man atrodo, kad dauguma šios mokyklos mokinių nemėgsta mokytis.

 

Paprastą dieną iš pamokų nebėgčiau, bet per tokią dieną kaip ši, taip. Niekada nebėgčiau viena. Bėgčiau tik su kitais. Niekada dar nebėgau ir turbūt greitu metu nebėgsiu iš pamokų.

 

Luknė penktokė. Jos klasėje niekas nebėgo iš pamokų. Kitose Luknės mokyklos klasėse vaikai bėgo iš mokyklos. Etikos mokytojos globojama klasė bėgo iš matematikos pamokos. Luknė sako, kad jai kažkada  irgi siūlė bėgti, bet nebėgo. Taigi ji iš pamokų niekada nebėgo.

 

Kotryna taip pat penktokė. Jai klasės draugai siūlė bėgti iš mokyklos, bet ji nebėgo. Kotryna mano, kad tokios dienos nesąmonė. ,,Nes į mokyklą ateini mokytis, o ne krėsti cirkus“, - sako mokinė.

 

Jaunųjų žurnalistų klubo vadovė Erika mano, kad tokios dienos mokiniams suteikia žaismingumo. Tik jas reiktų praleisti ne kokiame nors prekybos centre ar namie, o naudingai. Pavyzdžiui, einant į edukacines ekskursijas.

 

Aš manau, kad nėra labai saugu eiti vienam iš pamokų. Jau geriau su draugais. Nors ir vis tiek nesaugu. Bent jau tame rajone, kur yra mano mokykla, kartais vaikšto girtuokliai. Vieną kartą mano draugė matė, kaip vienas vogė jos kaimyno dviratį. Be to, jeigu vienas bėgi iš pamokų, gali nutikti įvairių nelaimių. Pavyzdžiui, tu gali pasiklysti, o telefonas gali išsikrauti ir niekas nežinos, kur tu esi.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-04-18 17:08
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media