2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

SPRENDIMAI

*print*

Archyvas :: LŽS: V. Vasiliausko publikacija apie R. Miliūtę pažeidžia etiką

2011-04-27
 
Lietuvos žurnalistų sąjunga, reaguodama į grupės garsių žurnalistų skundą „Dėl neetiško leidinio „Lietuvos žinios" išpuolių" prieš Lietuvos televizijos žurnalistę Ritą Miliūtę, pripažino, kad „Lietuvos žiniose" 2011 m. vasario 15 d. paskelbta V. Vasiliausko publikacija „Trynė suolą tradiciniu būdu" pažeidžia Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 4 str. nuostatą reikšti nuomonę sąžiningai ir etiškai.
 

 

 

 

Tokią išvadą paskelbė LŽS Etikos komisija. Skundą Lietuvos žurnalistų sąjungai pasirašė žurnalistai Gintautas Alksninis, Ramunė Sakalauskaitė, Ramūnas Terleckas, Rytas Staselis, Violeta Gaižauskaitė, Mykolas Drunga, Indrė Makaraitytė, Darius Tarasevičius, Andrius Navickas, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Guoda Litvaitienė, Jolanta Mažylė, Giedrius Drukteinis, Audronė Nugaraitė, Vytaras Radzevičius, Audrius Matonis, Edita Mildažytė, Eglė Rašimaitė.

 

 

Dienraštį „Lietuvos žinios" praėjusių metų kovą neetišku leidiniu yra pripažinusi ir Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija.

 

Primename, kad šių metų sausio mėn. Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas pripažino, kad laikraščio „Lietuvos žinios" straipsnyje apie LRT žurnalistę Ritą Miliūtę paskleisti teiginiai neatitinka tikrovės ir žemina jos garbę ir orumą. Pasak Teismo, laikraštyje bei jo interneto svetainėje publikuotu Rimanto Varnausko straipsniu apie R. Miliūtės studijas Vilniaus Universitete, esą ji neaiškiais būdais užbaigė mokslą ir gavo diplomą, siekta ją sumenkinti.

 

 

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

8 5 236 32 40

8 686 91963

Virginija.buneviciute@lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-04-27 17:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media