2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Rugpjūčio 22-ąją Vilniuje – didžiausias dviračių maratonas

2010-07-29
 

Priešpaskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 22 d., Vilniuje rengiama dviračių šventė „Velomaratonas", planuojanti sutraukti rekordinį dalyvių skaičių tiek iš Lietuvos, tiek ir užsienio. Dviračių maratonas vyks pačiame miesto centre - tuo metu autotransportas pilnai užleis gatves dviratininkams.

 „Velomaratone" gali dalyvauti bet kokio amžiaus ir pajėgumo dviratininkai: vyrai ir moterys, mėgėjai ir profesionalai: pastariesiems rengiami atskiri važiavimai. Ištvermingiausieji varžysis sportininkams skirtose 80 km lenktynėse, dviračių mėgėjai galės dalyvauti 24 km mėgėjų važiavime, o vaikams bus parengta 2,4 km ilgio trasa.

„Pagaliau Vilnius turės tikrą masinę dviračių šventę. Šis, kaip numatoma, kasmetiniu tapsiantis renginys - vienas iš daugelio sostinės valdžios žingsnių įtvirtinant ekologiškam transportui draugiško miesto koncepciją", - sako Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

„Velomaratonas"- tai automobilininkų dovana dviračių mylėtojams, puikus būdas parodyti, kad sparčiai augantis dviratininkų skaičius sostinės gatvėse visus eismo dalyvius įpareigoja kelią padaryti saugesniu", - sako dviračių maratoną organizuojančio „Nacionalinio automobilių klubo" vadovas, lenktynininkas Benediktas Vanagas.

„Velomaratono" trasa - 8 km ratas, prasidėsiantis Gedimino prospekte ties Seimo rūmais, drieksis iki Katedros aikštės, pasuks T. Vrublevskio gatve, tuomet per Karaliaus Mindaugo tiltą tęsis Žvejų ir Upių gatvėmis. Įvažiavus į Žvėryną, trasa suksis Vytauto gatve link senojo Žvėryno tilto. Už jo - į kairę, kur A. Goštauto gatve drieksis iki Baltojo tilto. Nuo jo, apsisukus, maratono trasa vėl grįš į Gedimino prospektą.

Išankstinė registracija į maratoną - iki rugpjūčio 20 d. oficialiame „Velomaratono" tinklalapyje http://www.velomaratonas.lt .

 

 

Daugiau informacijos:
VšĮ „Nacionalinis automobilių klubas" direktorius Benediktas Vanagas,

tel. 276 28 28

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-29 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media