2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Liepos 16 d. startuoja senovinių automobilių ralis „Žalgirio mūšis - 600”

2010-07-14
 

Simonas Ropė

 

Liepos 16-17 d. rengiamas dar vienas iš jau tradiciniu tapusių žygių senoviniais automobiliais po Lietuvą. Žygį, skirtą istorinio Žalgirio mūšio 600-mečiui pagerbti, įprasmins išskirtiniai renginiai Vilniuje, Trakuose ir Kaune. Ralio dalyviai rinksis liepos 16 d., penktadienį, 11.30 val. Vilniaus Daukanto aikštėje, iš kur ir bus startuojama. Renginio organizatoriai kviečia miesto žmones ir svečius nepraleisti istorinio senovinių automobilių ralio dalyvių išlydėtuvių.

 

Vienas iš organizatorių ir idėjos sumanytojų Gitautas Žičkus teigia: „Žygio tikslas - įprasminti istorinį Žalgirio mūšio 600 metų paminėjimą, reprezentuoti savo kraštą bei atiduoti pagarbą įspūdingai savo šalies istorijai. Šiemet tikrai ypatinga data ir todėl kviečiami visi, kurie neabejingi savo krašto istorijai ir pagarbai protėviams, įprasminti šią datą palaikant unikalaus senovinių automobilių ralio idėją „Žalgirio mūšis - 600".

„Žalgirio mūšis - 600" ralio senoviniais automobiliais dalyviai iki kelionės tikslo - Žalgirio Pergalės parko - Lietuvos keliais turės įveikti ne vieną kilometrą. Artėjančio žygio maršrutą, besidrieksiantį miestų gatvelėmis, užmiesčio keliais, keliukais ir greitkeliu, padiktavo tikslas ne tik pagerbti vieną svarbiausių Lietuvos istorijos įvykių bet ir įprasminant idėją pademonstruoti senovinių automobilių galimybes, atkreipti dėmesį į unikalius autotechnikos eksponatus.

„Klasikiniai automobiliai kažkada buvo kasdienio gyvenimo dalis, o dabar - kultūros dalis, menanti praėjusius automobilizmo periodus. Taigi autentiški senoviniai automobiliai yra taip pat svarbi istorinė - kultūrinė vertybė," - teigė Lietuvos klasikinių automobilių klubo prezidentas G. Žičkus.

Renginio organizatoriai pabrėžia, jog žmonėms bus suteikta išskirtinė proga pamatyti išties įspūdingą XX a. klasikinių automobilių kolekciją, tokį kaip pirmą pasaulyje serijinės gamybos automobilį Ford T. Kolekciją papildys ir kiti unikalią vertę turintys eksponatai „Urmo" restauruoti legendiniai tarpukario laikų „Lanz Bulldog" traktoriai bei garo mašina.

Senovinių automobilių ralyje „Žalgirio mūšis - 600" dalyvaus apie 30 ekipažų iš Lietuvos ir užsienio.

 

Išlydėti iš sostinės ralio dalyviai maršrutą tęs aplankydami istorinį Trakų miestą ir didžiąją Trakų pilį. Vienas pagrindinių šios idėjos partnerių ir rėmėjų „Urmas"  miestelio žmonėms ir svečiams pristatys dar vieną unikalų šventės akcentą - grojančius mugės vargonus ir  padovanos išskirtinį šio instrumento koncertą.

 

Kaunas pasitiks istorinio ralio dalyvius tik vakarėjant. Renginio organizatoriai teigia pasistengsią, jog šiuos unikalius senovinius automobilius pamatytų ir įvertintų visas miestas. Kauno gyventojai turės neeilinę galimybę išvysti pagrindinėmis miesto gatvėmis važiuojančius unikalius technikos eksponatus. Mieste apsuktas garbės ratas ir sustojimas Kauno Rotušės aikštėje sveikinimo žodžiui miesto svečiams - tik dar vienas istorinės „Žalgirio mūšio" šventės pagerbimo gestas. Unikalų šventinį žygį vainikuos pirmoji ir vienintelė Lietuvoje tokio pobūdžio naktinė senovinių automobilių fotosesija po atviru dangumi.     

 

Liepos 17 d. šeštadienį 9.00 val. Kaune, „Urmo miestelio" teritorijoje, vyks senovinių automobilių paroda, kurios metu kauniečiai galės pamatyti originalius technikos eksponatus, pabendrauti su automobilių klubo nariais, paprašyti autografų ar įsiamžinti nuotraukose. Visi senoviniai automobiliai dalyvaus smagiose varžybose su apdovanojimais. Po apdovanojimų ir diplomų įteikimo žygio dalyviams miestas kviečia išlydėti ralio dalyvių, kurie toliau tęs istorinį žygį į Žalgirio Pergalės parką paminėti vieną didžiausių ir reikšmingiausių kovų viduramžių Europos istorijoje.

 

Žygis - tai ne tik iššūkis mums, bet ir pagarba mūsų istorijai! Tai istorinis-kultūrinis renginys. Tikimės, kad jis taps tradicija ir bus rengiamas kiekvienų metų liepos mėnesį", - apie renginį pasakojo Lietuvos klasikinių automobilių klubo prezidentas G. Žičkus.

 

Organizatoriai tikisi, kad visuomenė neliks abejinga ir atvyks į renginius.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-14 14:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media