2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sporto varžybas matys visų televizijų žiūrovai

2011-08-26
 
LŽS Sporto žurnalistų klubo inf.
 
Sporto varžybas vis labiau užvaldo komercija - varžybų transliavimo teisės parduodamos vienai iš televizijų, tuo tarpu nemažus pinigus iš to uždirbančios sporto federacijos kitoms televizijoms sugalvoja vis daugiau draudimų. Pastaruoju metu vis daugiau ribojimų sulaukiama ir Lietuvoje, todėl Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas inicijavo susitikimus su sporto federacijų vadovais ir pasiekė sporto mėgėjams palankių sprendimų.

Netrukus Lietuvos prasidėsiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą galės filmuoti tik oficialus varžybų transliuotojas, kitoms televizijoms nebus galima kamerų netgi atsinešti prie aikštelės. Tokiu atveju, reportažuose tektų apsiriboti po rungtynių vyksiančiomis spaudos konferencijomis ir žaidėjų interviu.

Tačiau varžybų organizatoriams buvo priminta Europos Sąjungos direktyva, pagal kurią Europos čempionato transliuotojas privalo pateikti filmuotą medžiagą ir kitoms televizijoms, kurios ją galės rodyti sporto žiniose. Kitoms laidoms šis leidimas negalioja. Nors yra nemažai apribojimų (vienas jų - galima rodyti daugiausia 90 sekundžių žaidimo), tai vis geriau negu nieko. Žiūrovai matys žaidimą, o ne iš spaudos fotografų gautas nuotraukas (kurių vieta - laikraščiuose ir žurnaluose), ar „sausas" statistikos lenteles. Dar vienas ribojimas - galima rodyti ne anksčiau kaip 2 valandos po rungtynių pabaigos, netenka prasmės, nes Lietuvos rinktinės susitikimai prasidės 21 valandą, pasibaigs tada, kai didžioji dauguma žinių jau bus pasibaigusios.

Dar vienas draudimas jau nuliūdino Lietuvos futbolo gerbėjus. Lietuvos futbolo federacija (LFF) nuo šių metų pradžios uždraudė visoms kitoms televizijoms (išskyrus oficialų transliuotoją) filmuoti visas nacionalinės Lietuvos rinktinės oficialias rungtynes. Draugiškų rungtynių metu galima filmuoti tik pirmas 15 minučių.

Tai reiškia, kad tiesioginės transliacijos nematęs žiūrovas, Lietuvos futbolininkų įvarčių sporto žiniose neišvys. LŽS susitikime su LFF vadovais, buvo priimtas susitarimas, kad Lietuvos rinktinės rungtynes transliuojanti televizija pateiks filmuotą medžiagą ir kitų televizijų sporto žinioms. Remtis tokia praktika skatino ir į Lietuvą atvykę UEFA Žiniasklaidos komiteto atstovai, į kuriuos dėl minėtų draudimų kreipėsi LŽS sporto žurnalistų klubas.

Tikimės, kad sporto vadovai supras, kad tokie draudimai prie sporto populiarumo tikrai neprisideda ir ribojimų bus kuo mažiau. Nuo to laimės visi - sportininkai, žurnalistai ir svarbiausia žiūrovai.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-08-26 10:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media