2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Sekmadienį BTV laidoje „Krepšinio pasaulyje“ – išskirtinis interviu su Arvydu Saboniu

2014-01-02
 
 

Gediminas Malaškevičius

Jau šį sekmadienį 9.30 val. ryto BTV laidoje „Krepšinio pasaulyje" - išskirtinis interviu su krepšinio legenda Arvydu Saboniu. Atsisveikinęs su Kauno ,,Žalgiriu", už kurį žaidė aštuonerius metus, 1989-ųjų rudenį krepšininko legionieriaus kelią  drauge su Valdemaru Chomičium  jis pradėjo Ispanijoje, Valjadolido  ,,Forum"   komandoje.  Ir nuo pirmų dienų pajuto  žurnalistų atakas. To įrodymas  - archyviniai TV vaizdai, kai prieš 25 metus abu lietuviai krepšininkai  buvo pakviesti  į Valjadolido televizijos studijos  kalėdinę laidą. Neregėta  apranga papuošti  lietuvaičiai  šalia gyvų ėriukų  jau  turėjo kalbėti ... ispaniškai. Buvo nelengva. Ypač Arvydui, kuris kitame pokalbyje su žurnaliste prašė jos neskubėti ir lėtai pateikti klausimus, nes jis dar  ne viską supranta ispaniškai.

Susitikus su juo po ketvirčio amžiaus  - Arvydas Sabonis laisvai kalba angliškai, ispaniškai,  rusiškai. Dabar su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu mūsų žurnalistai gali diskutuoti įvairiais klausimais. BTV laidos „Krepšinio pasaulyje" vedėjas, televizijos žurnalistas Vidas Mačiulis, kuris  dar 1981 metais  atkreipė dėmesį į jaunąjį talentą ir pirmasis iš žurnalistų  su juo  paruošė  interviu, kurių su Arvydu  jau buvo arti šimto.

Tad pirmąjį išskirtinį interviu naujaisiais 2014 metais Lietuvos krepšinio karalius Arvydas Sabonis davė būtent gerai pažįstamam Vidui Mačiuliui ir BTV laidai ,,Krepšinio pasaulyje".  Pokalbis ilgas, tačiau įdomus: pradedant nuo  111 krepšinio citatų ir baigiant trim šiemetiniais  jubiliejais  - ,,Žalgirio" 70-mečiu, A.Sabonio 50-mečiu ir Sabonio krepšinio centro 20-mečiu. Žiūrovai pirmąkart išvys ir archyvinius vaizdus iš  1989 metų Ispanijos TV laidos, kurioje ,,karaliavo" Sabas ir Chomkė.

Programą, skirtą krepšinio aistruoliams ir profesionalams, žiūrėkite sekmadienį 9.30 val. per BTV.

 

Kontaktams:
mob. tel.
+ 370 698 29536
tel. + 370 5 2431053
fax + 370 5 2431054
www.lnk.lt


 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-02 16:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media