2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Olimpiečiams – solidi fotografo M. Jovaišos dovana

2018-02-07
 
 Daina Gudzinevičiūtė ir Marius Jovaiša

Daina Gudzinevičiūtė ir Marius Jovaiša

„Neregėta Lietuva" - viena labiausiai pasaulyje paplitusių šiuolaikinių lietuviškų knygų. Ji išversta į 11 kalbų, knygos parodos surengtos 35 valstybėse. Iš Lietuvos Respublikos prezidentės rankų ji buvo įteikta karaliams, prezidentams, ministrams. Netrukus šią knygą vartys ir Lietuvos olimpiečiai - buvę, esami ir kandidatai. 
Prieš išvykstančią į Pjongčango žiemos olimpines žaidynes LTOK prezidentę Dainą Gudzinevičiūtę aplankė ir tūkstantį „Neregėtos Lietuvos" egzempliorių olimpiečiams padovanojo pats knygos autorius Marius Jovaiša. 
„Ši knyga egzistuoja jau dešimt metų ir iki šiol yra populiari. Ji žinoma, atpažįstama, perkama. Ji nesensta, nes yra apie Lietuvos kraštovaizdį. Sugalvojau padaryti gerą darbą, padovanoti dalį knygų olimpiečiams. Sportas yra vienas labiausiai šalį pasaulyje garsinančių veiksnių. Šios knygos - mūsų visų padėka sportininkams už nuveiktus darbus,"- susitikimo metu kalbėjo žinomas fotografas.
„Šis Mariaus Jovaišos gestas - labai malonus sporto bendruomenei. Džiaugiamės, kad autorius pasirinko būtent mus, sportininkus. Knygos pasieks ne tik olimpiečius, bet ir federacijas, garbiausius Lietuvos tautinio olimpinio komiteto svečius. Dvi iš padovanotų knygų jau rado vietą mano lagamine ir keliauja į Pjongčangą,"- sakė D. Gudzinevičiūtė.
Į olimpines žiemos žaidynes D. Gudzinevičiūtė išvyks vasario 7 dieną. Pietų Korėjoje Lietuvos delegacijos vadovės lauks devyni šalies sportininkai - biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė, Natalija Kočergina, Tomas Kaukėnas ir Vytautas Strolia, slidininkai Marija Kaznačenko, Mantas Strolia ir Modestas Vaičiulis bei kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė ir Andrejus Drukarovas.
Pjongčango olimpinės žaidynės vyks vasario 9-25 dienomis. 
Kontaktai žiniasklaidai
Ieva Kutkaitė
+370 630 42540
ieva@ltok.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-02-07 09:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media