2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija su dokumentinio filmo "Julija" režisiere J.Jackie Baier ir viena iš filmo prodiuserių Dagne Vildžiūnaite

2013-11-07
 
Kadras iš filmo

Kadras iš filmo

 

 

Justinas Vancevičius,

"Meed films" direktorius

 

Maloniai kviečiame į spaudos konferenciją su dokumentinio filmo JULIJA režisiere, Europos šalių kino forumo "Scanorama" viešnia J.Jackie Baier ir viena iš filmo prodiuserių Dagne Vildžiūnaite.

Spaudos konferencija įvyks lapkričio 11 d., pirmadienį, 17.00 val. kino centre "Forum Cinemas Vingis" (Savanorių pr. 7, Vilnius), 5 aukšto kavinėje.

Po spaudos konferencijos kviečiame į filmo premjerą, kuri įvyks kino teatre "Forum Cinemas Vingis", 5 salėje, 18.30 val.

Filmas „Julia" - tai jaudinanti ilgamete pažintimi ir foto bei video medžiaga paremta biografinė istorija apie iš Klaipėdos kilusią trisdešimtmetę transseksualią moterį Julią K., paauglystėje priverstą bėgti iš namų į Vokietiją, parduotą į prostitucijos verslą ir atsidūrusią ant visiško fizinio ir psichologinio išsekimo ribos.

,,Aš negaliu pasakyti, kad esu moteris, bet aš nesu ir vyras. Aš esu kai kas kita ... - Dievo kūrinys, kreivas Dievo kūrinys. Dievas buvo neatidus, kai aš gimiau," - sako poetinėmis įžvalgomis stebinanti filmo herojė Julija. Kitų autoritetų be Dievo, kuris suklydo, ji neturi. Ji nepasirašė jokio "socialinio kontrakto".

Filmo anonsą rasite čia http://www.youtube.com/watch?v=6SC9a4hRJcw

JULIJA yra bendros Vokietijos ir Lietuvos gamybos filmas. Filmo gamybą iš dalies finansavo Kultūros rėmimo fondas, filmo sklaidą Lietuvoje remia Lietuvos respublikos kultūros ministerija.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-07 23:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media