2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Korupcijos Lietuvoje medicinos auka – Vaiko raidos centras

2013-11-07
 
 

Kviečiame į spaudos konferenciją „Korupcijos Lietuvoje medicinos auka - Vaiko raidos centras", kuri vyks lapkričio 8 d., penktadienį, 11 val., naujienų agentūros BNS patalpose Jogailos g. 9/1, Vilniuje.

Renginyje bus pristatyta situacija, teikiant pagalbą vaikams su proto ir psichikos negalia šalyje, atsakingų asmenų politika ir jos tikslai, griaunant 23 metus kurtas pažangias diagnostikos ir gydymo paslaugas, kurias teikė Vaiko raidos centras. Centro uždarymą, pasak specialistų, galima prilyginti „mirties nuosprendžiui" šeimoms, auginančioms vaikus su proto negalia, nes tai buvo vienintelė galimybė naudoti modernius gydymo būdus, o ne tiesmukiškai taikyti vien medikamentinį gydymą. Nevyriausybinių organizacijų atstovai, nuo Nepriklausomybės pradžios dirbantys su sutrikusio intelekto, proto negalią turinčiais vaikais, vieningai teigia, kad Lietuvos sveikatos sistema nėra draugiška tokiems pacientams, o medicinoje bujojanti korupcija bei didžiųjų medicinos įstaigų vadovų siauri interesai tikslingai žlugdo pažangius ir draugiškus pacientui gydymo būdus.

Spaudos konferencijoje dalyvaus ir kalbės Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos vaikų ir paauglių vyr. psichiatras profesorius Dainius Pūras, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis" asociacijos vadovė Dana Migaliova, Vaikų linijos vadovas Robertas Povilaitis, NVO koalicijos atstovė Karilė Levickaitė, taip pat dalyvaus tėvai su proto negalią turinčiais vaikais.

Kviečiame dalyvauti!

 

Daugiau informacijos:

Dana Migaliova, mob. 8685 65012

Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis" asociacijos vadovė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-08 09:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media