2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Apie sportuojančią sostinę, uždarytą eismą ir du tarptautinius maratonus

2010-08-17
 

Kornelija Ežerskytė

 

 

Ketvirtadienį, rugpjūčio 19 d., 10 val. Vilniaus miesto savivaldybės II a., spaudos konferencijų salėje, rengiama spaudos konferencija „Sportuojanti sostinė. Pirmasis tarptautinis „Velomaratonas Vilnius-2010" ir pirmasis riedutininkų maratonas „Riedėk.lt".

 

Spaudos konferencijoje dalyvaus: Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius, dviejų pirmąkart organizuojamų sporto ir sveikatinimo renginių organizatoriai - Nacionalinio automobilių klubo direktorius Benediktas Vanagas ir asociacijos „Riedėk.lt" prezidentas Evaldas Norvaiša.

 

Apie Vilniaus „Velomaratoną"

 

Rugpjūčio 22 dieną vyksiančiame pirmajame Vilniaus „Velomaratone" tikimasi apie pusantro tūkstančio dviračių entuziastų, kurių saugumą užtikrins keli šimtai žmonių: policininkų, saugos tarnybų darbuotojų ir renginį organizuoti padedančių savanorių. Vien ties 8 kilometrų ilgio dviračių trasa Vilniaus centre budės daugiau kaip 100 saugos pareigūnų, keli greitosios medicinos pagalbos ekipažai, bus įrengta 20 policijos postų.

„Velomaratono" trasos drieksis kai kuriomis pagrindinėmis miesto gatvėmis, todėl tą sekmadienį Vilniaus centre kelias valandas automobilių eismas bus draudžiamas. Visos pagrindinės ties trasa esančios sankryžos bus užtvertos, tam bus panaudotas maždaug vienas kilometras metalinės tvoros. Žiūrovai nuo trasos bus atskirti įspėjamąja juosta. Potencialiai pavojingose trasos vietose budės greitosios pagalbos automobiliai, dar vienas greitosios pagalbos ekipažas nuolat važiuos paskui paskutinį kiekvieno „Velomaratono" starto dalyvį. Dviratininkų kolonos priekyje su įjungtais švyturėliais važiuos varžybų vadovo automobilis.

„Turime solidžios patirties kaip automobilių ralio varžybų organizatoriai, todėl esame įsitikinę, kad dalyvių ir žiūrovų saugumas - pats svarbiausias prioritetas. Darome viską, kad dviračių šventė vyktų be netikėtumų", - sakė pirmąjį Vilniaus „Velomaratoną" organizuojančio Nacionalinio automobilių klubo (NAK) direktorius Benediktas Vanagas.

Jis pabrėžė, kad visi „Velomaratono" dalyviai privalės važiuoti su šalmais, kitaip jiems nebus leista startuoti. Be to, mažiau patyrusiems dalyviams ir vaikams rekomenduojama dėvėti kelių, alkūnių ir kitų kūno dalių apsaugas. Visiems vaikams, startuosiantiems trumpiausioje 2,4 kilometro distancijoje, organizatoriai išdalins atšvaitus ir ryškių spalvų vaikiškas liemenes.

„Velomaratonas" yra pirmoji tokio pobūdžio dviratininkams skirta šventė, kurią Nacionalinis automobilių klubas organizuoja kartu su Vilniaus miesto savivaldybe. Dalyviai galės startuoti sportininkų, mėgėjų ir vaikų važiavimuose, įveikdami 80, 40, 24 arba 2,4 kilometro distancijas.

Pasak B.Vanago, norima „Velomaratoną" paversti didžiausia kasmetine dviratininkų švente Lietuvoje. Savo ruožtu, Vilniaus miesto savivaldybė tikisi, kad „Velomaratonas" taps svarbiausiu rugpjūčio renginiu sostinėje. Šiųmetis renginys turėtų tapti tarptautiniu: apie ketinimus atvykti į Vilnių pranešė dviratininkai iš Latvijos, Estijos, Danijos, Olandijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Nemokama registracija vyksta oficialioje „Velomaratono" svetainėje internete: http://www.velomaratonas.lt/ iki rugpjūčio 20-os dienos. Starto dieną dalyviams teks mokėti po 40 litų startinį mokestį. Šioje svetainėje skelbiama ir dviračių maratono programa.

 

Apie riedutininkų maratoną „Riedėk.lt"

 

Rugpjūčio 22 d. 10 val. Vingio parke startuos pirmasis sostinėje riedutininkų maratonas „Riedėk.lt". Maratoną rengia Lietuvos riedutininkų asociacija, turinti keletą tūkstančių asocijuotų narių.

Pasak vienos iš renginio organizatorių, riedutininkės Neringos Laurikietytės, riedučių sostinės gatvėse vis daugėja. Tai tinkama priemonė aktyviam poilsiui, ir ją renkasi ne tik vaikai ar jaunimas, bet ir brandaus amžiaus žmonės.

Į maratoną taip pat kviečiami įvairaus amžiaus riedutininkai. Vaikai varžysis trijose amžiaus grupėse: mažiausieji maratono dalyviai (iki 10 m.) riedės 200 metrų, 10-12 m. vaikams skirta 700 metrų, o 12-14 m. jaunimui - 1,4 km trasa.

Suaugusieji varžysis dvejose grupėse: mėgėjams skirtos dvi trasos - 3,5 ir 14 km trasos, o profesionalams teks įveikti 30 kilometrų nuotolį.

N.Laurikietytės teigimu, 14 kilometrų trasą riedučiais galima nuriedėti per valandą, tad baimintis nereikia. Neturintieji savo riedučių galės juos išsinuomoti Vingio parke veikiančiame nuomos punkte. Čia yra ir apsaugų bei šalmų.

Norintieji dalyvauti maratone turėtų registruodamiesi pateikti asmens dokumentą, o vaikai ateiti su lydinčiu suaugusiuoju. Registracija prasidės 10 val., o maratonas startuos 11 val. Trasa - tik Vingio parke.

Kaune liepos pradžioje vykusiame riedučių maratone dalyvavo 72 dalyviai. Ar sostinėje riedutininkų yra daugiau, paaiškės jau rugpjūčio 22 dieną.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-17 15:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media