2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Profesinių sąjungų veiksmų koordinavimas. Minimalios algos didinimas ir euro įvedimas. Tarifinės kolektyvinės sutartys

2014-02-10
 
LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas

LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas

 

Vasario 11 d., antradienį, 11.00 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga rengia spaudos konferenciją dėl profesinių sąjungų veiksmų koordinavimo, minimalios algos didinimo ir euro įvedimo bei dėl tarifinės kolektyvinės sutarties.

Lietuvos nacionalinių centrų pirmininkai: Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (toliau LPSK), Lietuvos Darbo federacijos (toliau LDF), Lietuvos profesinių sąjungų lygos (toliau LPL) susitikę 2014-02-01 aptarė minimalaus atlyginimo didinimo ir su juo surištus klausimus. Prieita vieninga nuomonė, kad didėjant minimaliam atlyginimui turi didėti ir kvalifikuotų darbuotojų tarifiniai atlyginimai. Pabrėžta, kad minimalaus atlyginimo didinimas iki pusantro tūkstančio yra būtinas, realus ir atitinka LR Konstitucijos ir ratifikuotų Tarptautinių sutarčių reikalavimus. Išreikšta vieninga pozicija, kad profesinės sąjungos šiuo klausimu derybose privalo veikti vieningai ir ryžtingai. Malonu, kad visais principiniais klausimais ir dėl tolesnio veiksmų koordinavimo Lietuvos profesinių sąjungų centrų pozicijos sutapo. Spaudos konferencijoje RJPS išsakys naujus ekonominius ir teisinius argumentų, bei nuomonę dėl kolektyvinių veiksmų remiant minimalios algos didinimą ir teisingų atlyginimų nustatymą kvalifikuotiems darbuotojams.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

- LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas,

- LDF pirmininkas Svajūnas Andriulis,

- LPL pirmininkas Vydas Puskepalis,

- RJPS pirmininkas Arvydas Dambrauskas

Daugiau informacijos www.tikra.lt

Kviečiame dalyvauti!

 

Kontaktinis asmuo

Arvydas Dambrauskas

Respublikinės jungtinės profesinės sąjungos pirmininkas

Mobilus telefonas : 8 674 47370

El.paštas : info@tikra.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-10 09:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media