2024 m. balandžio 30 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Nuveikti darbai ir ateities iššūkiai kuriant pilietinę visuomenę

2014-06-03
 
Pilietinės visuomenės instituto direktorė Ieva Petronytė

Pilietinės visuomenės instituto direktorė Ieva Petronytė

 

Š. m. birželio 4 d. (trečiadienį) 9.00 val. maloniai kviečiame dalyvauti spaudos konferencijoje „Nuveikti darbai ir ateities iššūkiai kuriant pilietinę visuomenę". Ji vyks naujienų agentūros BNS konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius).

Spaudos konferencijoje bus aptarti nacionalinių pilietiškumo projektų „Atgal į ateitį", „Auginkime vieni kitus" ir „Skaidrumo laboratorija" rezultatai ir galimybės užtikrinti jų tęstinumą. Projektuose, kurie startavo šių metų vasario mėnesį, dalyvavo daugiau kaip 5 tūkst. mokinių, 600 mokytojų ir 300 mokyklų administracijos darbuotojų iš beveik visų Lietuvos savivaldybių.

Didžiausio jaunimo susidomėjimo sulaukė socialinis projektas „Auginkime vieni kitus", kurio dalyviai sprendė patyčių ir susvetimėjimo problemas, kūrė visiems saugią ir draugišką mokyklą. Mokiniai, dalyvavę antikorupciniame projekte „Skaidrumo laboratorija", siekė sumažinti korupcijos plitimą, ugdė jaunimo ir visos visuomenės sąžiningumą. Pasirinkusieji kraštotyrinį projektą „Atgal į ateitį" tyrinėjo ir gaivino užmarštin nugrimzdusią gimtojo krašto istoriją, populiarino kultūrinį turizmą. Visos šios iniciatyvos gimė pirmajame projekto „Kuriame Respubliką" etape, kai mokiniai ir studentai išsiaiškino opiausias savo bendruomenių problemas ir praktiškai išbandė įvairius jų sprendimo būdus. Geriausieji buvo pritaikyti nacionaliniuose projektuose.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Ieva Petronytė, Pilietinės visuomenės instituto direktorė, Vilniaus universiteto dėstytoja;

Jurgis Didžiulis, muzikantas, visuomenininkas;

Rugilė Šablinskaitė, projekto „Atgal į ateitį" vadovė;

Laura Valauskaitė, projekto „Auginkime vieni kitus" vadovė;

Lina Jasaitė, projekto „Skaidrumo laboratorija" vadovė.

Po spaudos konferencijos, 11.00 val., Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (Konstitucijos pr. 25, Vilnius) Didžioje salėje vyks nacionalinių pilietiškumo projektų baigiamasis renginys. Jame dalyvaus projektų iniciatoriai, ekspertai, mokyklų atstovai, veiks projektų mugė.

Kontaktinis asmuo

Adomas Bužinskas tel. +370 625 68686

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-03 13:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media