2024 m. gegužes 6 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Seimo LSDP frakcijos narės, sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės spaudos konferencija „Nulis alkoholio – nulis vaisiaus pažeidimo rizikos“

2014-09-08
 
Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė

 

Š.m. rugsėjo 9 d. 9 val. 9 min. VU Medicinos fakultetas kartu su LR Sveikatos apsaugos ministerija kviečia į spaudos konferenciją Vaisiaus alkoholio sindromo dienai paminėti Seimo spaudos konferencijų salėje. Spaudos konferencijoje dalyvaus sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, VU Medicinos fakulteto dekanas profesorius Algirdas Utkus.

Trečius metus iš eilės Lietuvoje minima Vaisiaus alkoholio sindromo (VAS) diena. Pasaulyje minėti ji pradėta 1999 metais. Jos iniciatoriai - sutuoktiniai Boni Bakston (Bonnie Buxton) ir Braenas Filkoksas (Brian Philcox) bei Tereza Kelerman (Teresa Kellerman), kurie patys yra vaikų su Vaisiaus alkoholio sindromu tėvai. Jau kelerius metus jie ieškojo, kaip spręsti šią problemą ir susidūrė su informacijos stoka. Tad vieną sausio rytą, mėgindama išvaduoti savo automobilį iš Toronte siautusios sniego audros, Bakston ėmė svarstyti:

„Kas, jeigu 1999 metų 9 mėnesio 9 dieną 9 valandą ir 9 minutės pakviestume visą pasaulį prisiminti, jog 9 nėštumo mėnesius moterys turėtų nevartoti nė lašo alkoholio? Kas, jeigu visiems primintume apie tuos milijonus žmonių, kurie taip niekada ir neįgyvendins to, kas jiems buvo skirta, tik todėl, kad nėštumo metu motina vartojo alkoholį? Gal šią nepaprastą akimirką mes galėtume pradėti keisti pasaulį?".

Iš pradžių beprotiška pasirodžiusi mintis buvo įgyvendinta jau tų pačių metų rugsėjį. 1999 m. rugsėjo 9 d. pirmą kartą buvo paminėta Vaisiaus alkoholio sindromo diena.

 

Kontaktams:

Seimo narės Rimantės Šalaševičiūtės

Padėjėja -sekretorė Sondra Jendovickaitė

Tel. (8 5) 2396656,

mob.+370 61201375

El. p.: sondra.jendovickaite@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-08 11:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media