2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami prie Aplinkos ministerijos inicijuotos akcijos „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!” informacinės palapinės

2014-09-18
 
Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas

 

Mieli žurnalistai, penktadienį, rugsėjo 19 dieną,  12-16 val., V.Kudirkos aikštėje (Vilnius) sustos po Lietuvos didžiuosius miestus keliavusi Aplinkos ministerijos inicijuotos akcijos „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!" informacinė palapinė.

 Akcija siekiama paskatinti maitinimo įstaigas ir viešbučius geriamąjį vandenį iš čiaupo tiekti lankytojams nemokamai ir padrąsinti žmones tokio vandens kavinėse paprašyti bei padėti jiems įsitikinti, jog vanduo iš čiaupo yra kokybiškas ir saugus gerti.

 Maloniai kviečiame apsilankyti ir įamžinti paskutinės akcijos akimirkas.

 14.30-15 val., numatoma, dalyvaus ir  Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė,  Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos (LVTA) prezidentas Bronius Miežutavičius, UAB „Vilniaus vandenys" laboratorijos atstovai.

Atstovai galės atsakyti į žurnalistų klausimus, apibendrinti akcijos eigą (Vilnius - penktoji ir paskutinė akcijos stotelė), papasakoti, su kokiais mitais apie vandenį vis dar tenka susidurti.

 Visą akcijos laiką, 12-16 val., veiks informacinė palapinė, kurioje specialistai atsakys į lankytojų klausimus, paneigs vis dar gyvuojančius mitus apie vandenį, vaišins geriamuoju vandeniu iš čiaupo, kvies degustuoti ir lyginti vandentiekio vandens skonį su vandens buteliuose skoniu, indikatorinėmis juostelėmis padės išmatuoti preliminarią vandens pH, kietumą, kitų elementų koncentraciją (lankytojai kviečiami atsinešti savo namų vandens mėginių). Mažesnius akcijos lankytojus kviesime pademonstruoti žinias apie vandenį sprendžiant didįjį kryžiažodį ar klausimų smiginį.

 Linkėjimai,

Justė / BVRG

+370 655 68220

juste@bvrg.lt

 

Akcijos anonsas.

Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai !

Tokiu šūkiu Aplinkos ministerija vilniečius ir miesto svečius rugsėjo 19 dieną, penktadienį, Tautų mugės renginių metu, nuo 12 val. iki 16 val., kviečia aplankyti Kudirkos aikštėje įsikūrusią informacinę akcijos apie geriamąjį vandenį palapinę, o miesto maitinimo įstaigas - prisijungti prie akcijos ir visuomet pasiūlyti savo lankytojams geriamojo vandens iš čiaupo nemokamai.

Informacinėje palapinėje lankytojai galės pasikalbėti su specialistais apie geriamojo vandens iš čiaupo kokybę, jo savybes, naudą organizmui, gauti konkrečius atsakymus į rūpimus klausimus. Taip pat palapinėje Tautų mugės renginių lankytojus vaišinsime geriamuoju vandeniu iš čiaupo, kviesime jo skonį ir savybes palyginti su vandeniu buteliuose. Lankytojams bus suteikta galimybė specialiomis indikatorinėmis juostelėmis išmatuoti vandens pH, kietumą, kitų elementų koncentraciją. Norintieji šiems tyrimams gali atsinešti savo namų vandens iš čiaupo mėginį.

(Dėmesio: šis tyrimo būdas negali būti laikomas oficialiu, kadangi geriamasis vanduo tikrinamas laboratorijose. Tokie tyrimai tiesiog padės Jums susipažinti su vandens savybėmis ir, esant didesniems netikslumams, galėsite svarstyti galimybę išsitirti vandenį specialiose laboratorijose).

Mažieji akcijos lankytojai galės pažinti vandens savybes edukacinių žaidimų pagalba, o vyresniuosius kviesime pademonstruoti savo žinias apie vandenį sprendžiant kryžiažodį ar žaidžiant klausimų smiginį. Daugiausiai žinantiems UAB „Vilniaus vandenys" įteiks savo suvenyrų.

Vilnius - paskutinioji keliaujančios akcijos „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!" stotelė. Rugsėjo mėnesį informacinė palapinė ir specialistai jau lankėsi Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Apie akciją

Akcija „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!" siekiama padėti gyventojams įsitikinti, kad jų vandentiekio vanduo saugus gerti, paneigti nuo seno įsigalėjusius mitus apie vandenį iš čiaupo, nušviesti aplinkosauginius geriamojo vandens iš čiaupo vartojimo aspektus.

Prie šios iniciatyvos kviečiamos prisijungti ir maitinimo įstaigos. Kavinės, restoranai, barai, viešbučiai, dalyvaujantys akcijoje, galės gauti lipduką, kuris nurodys, jog čia lankytojai ir svečiai vaišinami nemokamu vandeniu iš čiaupo.

Verta pažymėti, jog Lietuvoje geriamasis vanduo ruošiamas iš saugiausio - požeminio - vandens išteklių.

Tokio vandens ištekliai šalyje - dideli, tačiau per metus jų sunaudojame vos apie 13-15 proc., o jo kaina - 300 kartų mažesnė nei fasuoto vandens (1 l geriamojo vandens iš čiaupo kaina Vilniuje - apie 0,00437 Lt).

Daugiau informacijos apie renginį:

el. paštu juste@bvrg.lt, telefonu 8655 68220

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-18 07:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media