2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Kviečiame žiniasklaidą į pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį tarptautinį renginį "Darnus judumas geresnei sveikatai ir aplinkai"

2014-09-22
 
Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė

 

2014 m. rugsėjo 24-25 d. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje (Laisvės al. 96, Kaunas) pirmą kartą Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir ministerijų, Lietuvos savivaldybių atstovai, Lietuvos Respublikos Seimo atstovai bei mokslo įstaigų, nevyriausybinių įstaigų, apie 20 užsienio šalių atstovų tarptautiniame renginyje "Darnus judumas geresnei sveikatai ir aplinkai", kurio šūkis "Judėk permainų link", pasidalys idėjomis ir gerosios praktikos pavyzdžiais, kaip skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, gerinti jaunimo ir visos bendruomenės supratimą apie darnų judėjimą, kaip įtraukti žmones į sprendimų priėmimo ir darnaus miestų vystymosi procesą.

Taip pat aptars naujausias mokslinių tyrimų žinias, gerąją darnaus judumo mieste planų rengimo ir tvarios miesto plėtros įgyvendinimo patirtį, siekiant padidinti specialistų kompetenciją, ir paskatinti Lietuvos savivaldybes artimoje ateityje pasirengti darnaus judumo mieste planus. Jų paskirtis - patenkinti šiandienos ir rytojaus žmonių mobilumo reikmes, užtikrinant geresnę gyvenimo kokybę miestuose ir jų prieigose.

2014 m. rugsėjo 24 d. 10.00 val., renginio atidarymo metu, dalyvius sveikins Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė, Susisiekimo viceministro Vladislavas Kondratovičius, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Jungtinių Tautų Europos ekonominės komisijos (toliau - JT EEK) ir Pasaulio sveikatos organizacijos (toliau - PSO) Europos regiono biuro vykdomos Europos programos トTransportas, aplinka ir sveikata" (angl. Transport, Health and Environment Pan-European Programme, THE PEP) pirmininkas Mihail Kochubovski.

2014 m. rugsėjo 24 d. 10.30 val. Kauno miesto savivaldybės mažojoje posėdžių salėje I aukšte. (Laisvės al. 96, Kaunas) įvyks  spaudos konferencija.

Renginio metu vyks keturios sesijos:

I sesija.  2014 m. rugsėjo 24 d. 10.40-13.00 val. Situacijos apžvalga: šiuolaikiniai iššūkiai ir naujos jų sprendimo tendencijos.

II sesija. 2014 m. rugsėjo 24 d 14.00-17.00 val. Darnaus judumo mieste sąlygų gerinimas: politikos formavimo būdai ir įgyvendinimo priemonės.

2014 m. rugsėjo 24 d. 17.00 val. naujojo dviračių tako Šilainiai-Senamiestis prie Neries upės atidarymas ir dviračių žygis.

III sesija. 2014 m. rugsėjo 25 d. 9.30-12.15 val. Bendruomenės vaidmuo vystant darnų judumą mieste: su transportu susijusių dalyvių ir pilietinės visuomenės motyvavimas, įtraukimas ir įgalinimas.

IV sesija. 2014 m. rugsėjo 25 d. 16.00-17.30 val. Apibendrinimas ir tolesni veiksmai.

2014 m. rugsėjo 25 d. 14.00 val. šiaurietiško ėjimo pratybos.

Judumo dviračiais ir fizinio aktyvumo skatinimo akcijų metu renginio organizatoriai prašo avėti patogią avalynę ir drabužius.

Renginio organizatoriai Lietuvos Susisiekimo, Sveikatos apsaugos, Aplinkos ministerijos bei Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras yra įsitraukę į Jungtinių Tautų Europos JT EEK) ir PSO Europos regiono biuro THE PEP vykdomą Europos programą トTransportas, aplinka ir sveikata".

Dėl Lietuvos didžiuosiuose miestuose didėjančio transporto srauto ir kartu didėjančio jo poveikio aplinkai, oro taršos bei triukšmo poveikio gyventojams, dėl augančių problemų miestų keliuose, dėl gana didelio žmonių traumatizmo ir žuvusiųjų skaičiaus 2014 m. balandžio mėnesį Paryžiuje įvykusiame 4-ajame aukšto lygio transporto, sveikatos ir aplinkos ministrų susitikime buvo priimtas sprendimas Lietuvoje organizuoti tarptautinį tęstinį renginį, susijusį su judumu miestuose. Kauno mieste JT EEK ir PSO Europos regiono biuro Europos programos トTransportas, aplinka ir sveikata" organizuojamo tarptautinio tęstinys renginys. Jau įvyko 8 tokie renginiai: Amsterdame (Nyderlandai, 2009 m. sausio mėn.), Prahoje (Čekija, 2009 m. rugsėjo mėn.), Skopjėje (Makedonija, 2010 m. birželio mėn.), Batumyje (Gruzija, 2010 m. rugsėjo mėn.), Kijeve (Ukraina, 2011 m. birželio mėn.), Maskvoje (Rusija, 2012 m. birželio mėn.), Almatoje (Kazachstanas, 2013 m. rugsėjo mėn.), Paryžiuje (Prancūzija, 2014 m. balandžio mėn.).

Renginio organizatoriai žiniasklaidos atstovus kviečia dalyvauti renginyje, fizinio aktyvumo akcijose bei informuoti visuomenę.

Kontaktams:

Jolanta Šaltenienė,

 renginio spaudos atstovė,

 Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Bendrųjų reikalų skyriaus ryšių su visuomene specialistė, mob. tel. 8699 40891, el. p. jolanta.salteniene@smlpc.lt.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-22 11:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media