2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Į Vilnių susirinko Europos regiono šalių moterų tarybų prezidentės. Į Generalinę asamblėją ir seminarą kviečiami ir žurnalistai

2014-09-11
 
Lietuvos moterų draugijos pirmininkė Nijolė Steponkutė

Lietuvos moterų draugijos pirmininkė Nijolė Steponkutė

 

Lietuvos moterų draugijai yra suteikta garbė š.m. rugsėjo 12-14 d.d. organizuoti Tarptautinės moterų tarybos Europos centro (ECICW -CECIF) - visos Europos skėtinės organizacijos įeinančios į Tarptautinę moterų tarybą (ICW -CIF) - Generalinę asamblėją ir seminarą.

Pirmą kartą  į Vilnių iš  20 Europos regiono šalių (Austrijos, Azerbaidžano, Belgijos, Suomijos, Prancūzijos, Makedonijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Vengrijos, Izraelio, Italijos, Libano, Liuksemburgo, Maltos, Monako, Nyderlandų, Rusijos, Ispanijos, Šveicarijos, Turkijos ir Ukrainos) Moterų tarybų prezidentės. Generalinėje asamblėjoje dalyvaus Tarptautinės moterų tarybos prezidentė Cosima Shenk (Šveicarija) ir Europos centro prezidentė Doris Bingley (Malta).

Tarptautinės moterų tarybos Europos centras (ECICW -CECIF) yra visos Europos skėtinė organizacija įeinanti į Tarptautinę moterų tarybą (ICW -CIF). Ji turi dalyvio statusą Europos taryboje. Tai seniausia moterų organizacija įkurta 1888 m.  turinti virš 70 narių visame pasaulyje nuo išsivysčiusių šalių Vakaruose iki besivystančių šalių Azijoje, Afrikoje bei Lotynų Amerikoje.

Šios organizacijos narės aktyviai dirba propaguojant moterų įtraukimą į sprendimų priėmimą, gerinant moterų ekonominę padėtį ir kovojant su smurtu prieš moteris ir mergaites.

Rugsėjo 12 d. Darbo ir socialinės apsaugos ministerijoje  vyks (ECICW -CECIF) seminaras„Moterys ir darbas: ekonominis įgalinimas ".Ministrės A.Pabedinskienės  pranešimas "Moterys Lietuvos darbo rinkoje",V.Blinkevičiūtės Europos parlamento narės, EP moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto vicepirmininkės pranešimas „Moterys ir darbas - Europos parlamento požiūris"

 

Kontaktams

Nijolė Steponkutė,

Lietuvos moterų draugijos pirmininkė

tel.+37068790610

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-11 17:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media