2024 m. gegužes 6 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Laikas tiesai pažiūrėti į akis: šiandien diabetas gresia kiekvienam iš mūsų!

2014-10-12
 
Profesorius Antanas Norkus

Profesorius Antanas Norkus

 

Maloniai kviečiame į Diabeto prevencijos judėjimo „DIA BE TO. Rytojus prasideda šiandien" pristatymą, kuris vyks spalio 13 d., pirmadienį, 11.00 val. naujienų agentūros BNS konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius (4 aukštas).

Spaudos konferencijoje bus pristatytos sergamumo diabetu tendencijos ir prognozės, šios klastingos ligos, pelnytai vadinamos tyliuoju žudiku, keliamos grėsmės, pacientų patirtys, problemos, su kuriomis susiduria medikai, ir startuojančios naujos socialinės akcijos idėjos.

Apie diabetą diskutuos Lietuvos Endokrinologų draugijos pirmininkas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Endokrinologijos klinikos profesorius Antanas Norkus, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Endokrinologijos instituto direktorė prof. Rasa Verkauskienė, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas, diabetu sergants pacientas ir kt.

Lietuvoje registruota daugiau kaip 115 tūkst. sergančiųjų cukriniu diabetu, tai reiškia, kad ši klastinga liga kamuoja kas 20-tą mūsų šalies gyventoją. Kasmet nuo diabeto ir jo komplikacijų mūsų šalyje miršta per 3200 žmonių, t. y. apie 10 per dieną. Tačiau šie skaičiai neatspindi realios situacijos ir grėsmės - antra tiek diabeto atvejų yra nediagnozuota, nes sergantieji dažnai neturi jokių nusiskundimų, todėl diagnozė nustatoma pavėluotai, jau išryškėjus diabetinėms komplikacijoms.

Kontaktai dėl papildomos informacijos, galimybės pakalbinti specialistus: VŠĮ „Veikime išvien" direktorė Jūratė Saveikienė Mob. tel.: 8 698 86 512 El. paštas: jurate@veikimeisvien.lt

Kontaktinis asmuo

VŠĮ „Veikime išvien" direktorė Jūratė Saveikienė

Mob. tel.: 8 698 86 512

El. paštas: jurate@veikimeisvien.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-12 10:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media