2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Gyvenimas su reta liga: kiekvieną dieną, kiekvieną minutę“, skirtą pasaulinei retų ligų dienai

2015-02-25
 
Profesorė Birutė Žilaitienė

Profesorė Birutė Žilaitienė

 

Gerbiami žurnalistai, maloniai kviečiame Jus vasario 26 d., ketvirtadienį, 13 val. į naujienų agentūros BNS konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius (4 aukštas) vyksiančią spaudos konferenciją „Gyvenimas su reta liga: kiekvieną dieną, kiekvieną minutę", skirtą pasaulinei retų ligų dienai, kuri minima kasmet vasario 28-ąją.

Nors pagal Pasaulio sveikatos apibrėžimą retomis laikomos tokios ligos, kuriomis serga ne daugiau kaip vienas asmuo iš 2 tūkst. gyventojų, manoma, kad Europos Sąjungoje jos yra palietusios net 30 mln. žmonių. Šių ligų yra labai daug, - specialistai yra suskaičiavę apie 6-8 tūkstančius. Jos gali ne tik pažeisti įvairias organizmo sistemas, bet ir sudarkyti žmogaus išvaizdą. Didžioji dalis retų ligų yra paveldimos.

Suskaičiuota, kad reta liga vidutiniškai nustatoma tik per 7-10 metų, tačiau net ir nustačius ligą, žmogus ne visuomet pradedamas gydyti. Progresuojanti liga jį paverčia neįgaliu ir neretai sukelia mirtinas komplikacijas.

 

Konferencijoje dalyvaus:

Birutė Žilaitienė, LSMU Endokrinologijos klinikos profesorė: Reta liga - kas tai? Kas turėtų gydyti sergančiuosius reta liga? Kokia retų ligų gydymo praktika Lietuvoje?

Vaidotas Urbanavičius, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos Endokrinologijos centro vadovas, profesorius: Kokias ligas retomis laiko Pasaulio sveikatos organizacija? Kokios ligos retomis laikomos Lietuvoje? Kaip nustatomos tokios ligos?

Robertas Knispelis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų gydytojas endokrinologas: Kiek žmonių retomis ligomis serga Lietuvoje? Kaip pas mus gydoma Kušingo liga? Ar visos gydymo priemonės prieinamos?

Laima Bieliūnienė, ligonė, serganti Kušingo liga: Liga pakeitė mano gyvenimą. Kas manęs laukia ateityje?

Danutė Puchova, Akromegalija ir hipofizės ligomis sergančiųjų draugijos „Aušvis" vadovė: Reta liga susirgę žmonės susiduria su neįveikiamos kliūtimis ir neretai lieka negydomi.

 

 

Daugiau informacijos Jums gali suteikti:

Jūratė Saveikienė

UAB Medicininės informacijos centras vadovė

Mob. tel.: 8 698 86 512

El. paštas: jurate@medinfocentras.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-25 15:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media