2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Socialinės iniciatyvos „Mažųjų ekspertų mokykla“ pristatymas ir tėvų nuomonės tyrimo rezultatų aptarimas

2015-05-11
 
Doc. Vaidotas Urbonas

Doc. Vaidotas Urbonas

 

2015 metų balandžio mėnesį socialinės iniciatyvos „Mažųjų ekspertų mokykla" užsakymu atliktas reprezentatyvus Lietuvos tėvų, auginančių 2-6 metų vaikus, tyrimas rodo - tėvai stokoja idėjų ir patarimų, kaip leisti laiką su savo vaikais.

Tyrimas taip pat atskleidžia:

1. Dauguma lietuvių teikia pirmenybę rimtiems ir ramiems pokalbiams su vaikais, tačiau net 53 proc. tėvų bara ir šaukia ant vaiko, jį auklėdami.

2. Per mėnesį vaikų užimtumui tėvai vidutiniškai išleidžia 11-30 eurų, o buvimui kartu per dieną skiria po 1-2 val.

3. Absoliuti dauguma tėvų mano, kad vaiko vystymuisi daugiausia įtakos turi auklėjimas ir ugdymas šeimoje, tačiau pripažįsta nežinantys, kaip turiningai ir naudingai praleisti laiką kartu.

Išsamesniam tyrimo duomenų pristatymui ir socialinės iniciatyvos „Mažųjų ekspertų mokykla" aptarimui, maloniai kviečiame Jus atvykti į spaudos konferenciją gegužės 12 d. (antradienį) 11 val. kulinarinėje studijoje „Čiop Čiop" (Žvejų g.2, Vilnius).

Renginyje dalyvauja:

1. Ekspertai: Doc. VAIDOTAS URBONAS, Lietuvos vaikų gastroenterologų ir mitybos draugijos prezidentas, KRISTINA JUREVIČIŪTĖ, logopedė, Dr. ODETA KINČINIENĖ, pediatrė, Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Vaikų ligų klinikos vadovė, Doc. SIGITA LESINSKIENĖ, vaikų ir paauglių psichiatrė, docentė, Lietuvos vaikų ir paauglių psichiatrų draugijos narė.

2. Žinomi tėveliai: Kristina Damanskienė, Žygimantas Stakėnas, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, Mingailė Kalnietė, Tatjana Lavrinovič.

Renginio metu vyks mažųjų ekspertų kulinarinės dirbtuvės, tad esant galimybei, kviečiame atvykti su savo vaikais.

Kontaktinis asmuo

RSVP: iki gegužės 11 d. Ieva Girčytė-Ručinskienė, tel. 8 686 83889, ieva@prservice.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-11 17:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media