2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencijoje ūkio ministras E. Gustas ir Pasaulio turizmo organizacijos vadovas T. Rifai pristatys turizmo tendencijas ir galimybes

2016-05-25
 
 

Š. m. gegužės 26 d. 11 val. kviečiame į spaudos konferenciją, kurioje ūkio ministras E. Gustas, Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos (PTO) generalinis sekretorius T. Rifai pristatys globalius iššūkius turizmui ir pasaulines tendencijas. Šiomis temomis diskutuoja turizmo ekspertai per Vilniuje vykstantį 60-ąjį Europos regiono komisijos posėdį ir seminarą, kuriuose nagrinėjami nauji turizmo verslo modeliai ir informacinių technologijų įtaka turizmo paslaugų vartotojų įpročiams.

Spaudos konferencija vyks viešbučio „Radisson Blu Lietuva" konferencijų salėje IOTA (Konstitucijos pr. 20, Vilnius), ūkio ministrui E. Gustui pasirašius Lietuvos bendradarbiavimo turizmo srityje susitarimus su San Marinu ir Albanija. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvaus San Marino turizmo reikalų ir ryšių su valstybine viešųjų paslaugų korporacijos ministras T. Lonferninis, Albanijos ekonominės plėtros, turizmo ir verslumo viceministrė A. Karapici.

Pasak E. Gusto, Vilniuje vykstantis svarbiausių Pasaulio turizmo organizacijos šalių narių turizmo vadovų ir turizmo ekspertų susitikimas ne tik turėtų prisidėti formuojant pasaulio ir Europos turizmo politiką, bet ir yra puiki proga pristatyti Lietuvos pasiekimus bei potencialą turizmo srityje bei atverti naujų galimybių mūsų šalies turizmui.

Š. m. gegužės 24-26 dienomis Vilniuje vyksta turizmo sričiai svarbūs tarptautiniai renginiai. Lietuva šiuo metu yra Pasaulio turizmo organizacijos Europos regiono komisijos vicepirmininkė, Darniojo turizmo komiteto narė ir viena aktyviausių Baltijos jūros regiono šalių narių.Lietuva pirmą kartą istorijoje atstovauja Europai PTO Darniojo turizmo komitete.

Svarbiausias PTO tikslas - turizmo skatinimas, rūpinantis ekonomine plėtra, atsakingo, darnaus ir visiems prieinamo turizmo populiarinimas, pagarba tarpusavio supratimui, žmogaus teisėms ir laisvėms. PTO vienija 162 tikruosius, per 400 prisijungusiųjų ir 7 asocijuotuosius narius. Lietuva PTO narė yra nuo 2003 metų.

Apgyvendintų turistų skaičius Lietuvos apgyvendinimo įstaigose 2016 m. I ketv. siekė 468,8 tūkst. ir padidėjo 12,2 proc. Didžiausias apgyvendintų turistų augimas buvo iš Ukrainos - 43,2 proc. ir iš Švedijos - 21,2 proc. Iš tolimųjų prioritetinių rinkų daugiausiai augo Japonijos apgyvendintų turistų skaičius (88,7 proc.).

 

Kviečiame dalyvauti.

 

Kontaktinis asmuo

Vaiva Gogelienė

Ministro patarėja

Tel. + 370 611 33 792

El. p. vaiva.gogeliene@ukmin.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-05-25 14:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media