2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į pirmąją kelionę išlydėti naująjį dyzelinį traukinį maršrutu Vilnius–Klaipėda

2016-06-08
 
 

Gerbiami kolegos, kviečiame į pirmąją kelionę išlydėti naująjį dyzelinį traukinį maršrutu Vilnius-Klaipėda!

Ekologija, modernumas ir išskirtinis patogumas - kertiniai žodžiai, apibūdinantys naujuosius modernius traukinius!

Laukiame Jūsų birželio 9 dieną (ketvirtadienį) 9.30 val. Vilniaus geležinkelio stoties Svarbių klientų priėmimo salėje (salė yra netoli vietinio susisiekimo bilietų kasų).

Naująjį „Pesa 730 ML" traukinį į Klaipėdą išlydės susiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, AB „Lietuvos geležinkeliai" generalinis direktorius Stasys Dailydka, gausus būrys prisidėjusiųjų prie šio naujojo traukinio atsiradimo.

Naujieji traukiniai pasižymės ne tik ergonomiškomis sėdynėmis ar erdviomis rankinio bagažo vietomis, tačiau ir paslaugų gausa. Keliaujantiems pirmąja klase pasiūlysime nemokamus užkandžius, gėrimus bei spaudos leidinius. Pasirinkusieji antrąją klasę, galės mėgautis nemokamomis sultimis arba mineraliniu vandeniu, įvairių rūšių kavos gėrimais. Traukinyje bus galima naudotis ir nemokamu bevieliu internetu. Taip pat įdiegti klimato kontrolės sistema valdomi oro kondicionieriai, kurie, atitinkamai nuo metų laiko, sukurs optimaliausią oro temperatūrą vagonuose. Didelis dėmesys bus skiriamas ir neįgaliesiems: traukinys yra žemagrindis bei turintis specialią platformą, kurios pagalba neįgalieji nesunkiai galės patekti į traukinį.

Naujasis dyzelinis traukinys bus ekologiškesnis už šiame maršrute naudojamus šilumvežius ir sutaupys apie 900 000 litrų kuro per metus, palyginti su šiuo metu eksploatuojamais traukiniais. Numatoma, kad net 7,5 tonomis sumažės išmetamų kietųjų dalelių kiekis aplinkoje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-06-08 19:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media