2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija : Vaikų onkologinės ligos nebėra nuosprendis

2016-09-14
 
 

Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centras šiemet mini 35 metų veiklos sukaktį, o pasaulyje tradiciškai visą  rugsėjį kalbama apie vaikų onkologines ligas, dalijamasi patirtimi ir sėkmės istorijomis. Apie šią retą vaikų amžiui ligą visais aspektais - iš medikų, labdarių ir pacientų tėvų lūpų. Spaudos konferencija vyks 2016-09-15, ketvirtadienį 10 val. Vaikų ligoninėje, VUL SK filiale (Santariškių g. 7, Administracijos salė).

Spaudos konferencijos dalyviai:

Gydytoja onkohematologė prof. Lina Ragelienė: „Nueitas sunkus, bet vilties kupinas kelias. Šiandien vaikų vėžys iš mirties nuosprendžio tapo pagydoma liga. Tik sveikimo kelias nėra lengvas. Jo sėkmingai pabaigai reikalingas įvairių specialistų darnus komandinis darbas, šeimos pasitikėjimas dirbančiu personalu ir pakankamas finansavimas".

Vaikų onkohematologijos centro vadovė dr. Jelena Rascon ir Vaikų onkohematologijos skyriaus vedėja Sigita Stankevičienė: „Vėžys vaikams pasitaiko labai retai.   Lietuvoje per metus juo  suserga apie 80 vaikų, kurių 80 proc. pasveiksta. Jie auga, mokosi, dirba. Tačiau likusiųjų 20 proc. atvejų, deja, nugali vėžys. Šiuolaikinės vaikų onkologijos tikslas - suteikti šansą pasveikti šiems vaikams. Tam tikslui būtinos gydymo naujovės, kurios diegiamos vykdant klinikinius mokslinius tyrimus".

Psichologė Monika Lukoševičiūtė. Onkologinių pacientų ir jų artimųjų konsultavimas reikalauja iš psichologo labai daug emocinių pastangų, daug empatijos, įsitraukimo, kadangi dažniausiai pacientai kreipiasi ištikti krizės, išgąsdinti, pasimetę. Ką gali psichologas? 

Ergoterapeutas Justinas Blaževičius. „Ergoterapeuto misija - pritaikyti išmaniąsias technologijas individualiuose ir grupiniuose užsiėmimuose. Patirtis parodė, kad užimtumo poreikis onkologine liga sergančio vaiko šeimai labai didelis. Todėl pritaikėme šokio terapiją - vieną iš patraukliausių užsiėmimų sergančių vaikų tėvams".  

Kineziterapeutė Agnė Juodytė. Kaip įrodyti, kad reabilitacijos paslaugos onkologine liga sergantiems vaikams - būtinos?  Kineziterapijos nauda ir svarba onkologiniams ligoniams pagrįsta mokslinėmis studijomis, atliktomis Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriuje.

 Vyresnioji mokytoja Svetlana Beinarovičienė.  Ar gali mokytis  sunkia liga sergantis vaikas ir kaip veikia ligoninėje mokykla.

Vaikų vėžio asociacija „Paguoda". Daiva Žaromskienė: „ 23 metus žengiame kartu su šeimomis, auginančiomis vėžiu sergančius vaikus.  Svariausią pagalbą teikiame, atstovaudami vaikus ir jų šeimas LR Seimo Sveikatos reikalų, Socialinių reikalų ir Žmogaus teisių komitetuose,  svarstant  biomedicininių tyrimų, pagalbinio apvaisinimo ir socialinių garantijų įstatymus".

 Vaikų ligoninės paramos fondo direktorės Olgos Zimanaitės pranešimas apie onkologine liga sirgusios Evos Aniulytės mamos Luizos sprendimą.

Pasveikusių vaikų mamos Akvilė ir Tatjana pasidalins savo istorijomis ir prisiminimais.

Kontaktinis asmuo

Vaikų ligoninės,

Viešosios įstaigos Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo,atstovė ryšiams su visuomene

Jolanta Normantienė

Santariškių g. 7, Vilnius

Tel. (8 5) 272 05 35

Mob. tel. 8 656 22660

www.vaikuligonine.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-09-14 18:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media