2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Nacionalinės dailės galerijos švieslentė prabyla eilėmis – tarptautinio projekto „ePublisher“ akcija „POEZIJA KITAIP“

2016-11-14
 
 

Lapkričio 15 d., antradienį, Nacionalinės dailės galerijos (NDG) švieslentėje pradedama vykdyti akcija „Poezija kitaip" yra jau daugiau nei metus vykstančio tarptautinio projekto „ePublisher", skirto naujų poetinės išraiškos ir poezijos publikavimo būdų skatinimui, vaizdinis rezultatas.

 

SPAUDOS KONFERENCIJA - lapkričio 15 d., antradienį, 11 val. Nacionalinėje dailės galerijoje. Joje dalyvaus šio projekto iniciatorė ir koordinatorė, VšĮ „Soros International House" direktorė Daiva Malinauskienė ir Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė.

 

VšĮ „Soros International House"  kartu su partneriais iš Lenkijos, Portugalijos ir Suomijos nuo 2015 m. liepos mėn. įgyvendina ES programos „Kūrybiška Europa 2014-2020" paprogramės „Kultūra" projektą „ePublisher", kuriuo siekiama didinti visuomenės domėjimąsi šiuolaikine poezija, padrąsinti poetus kurti ir dalintis savo eilėmis internetinėje poezijos platformoje http://www.epublisher-platform.eu/, skatinti platformoje publikuotų poetinių tekstų vertimą į projekto partnerių bei kitas kalbas, ir tokiu būdu didinti šiuolaikinės poezijos prieinamumą. Projekte partnerių džiaugsmui bendradarbiauja poetai, vertėjai, menininkai, poezijos mylėtojai ne tik iš visų partnerių, bet ir iš kitų Europos šalių, taip pat iš už Atlanto (JAV, Brazilijos). Kūrybinį procesą vainikuos tarptautiniai poezijos festivaliai, vyksiantys visose partnerių šalyse 2017-ųjų kovą - birželį.

 

Akcijos metu vilniečiams ir miesto svečiams pristatysime "ePublisher" platformoje publikuotų lietuvių poetų eilėraščių posmus, kurie, tikimės, ne tik suteiks žmonėms džiaugsmo, bet ir įkvėps kūrybai, paskatins apsilankyti poezijos platformoje http://www.epublisher-platform.eu/ ir publikuoti joje savo eiles!

 

Projektą „ePublisher" koordinuoja: VšĮ „Soros International House", http://www.sih.lt.

 

Projekto asocijuotieji partneriai Lietuvoje: Nacionalinė dailės galerija, Užupio menų inkubatorius,  Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga, VU Studentų atstovybė Filologijos fakultete.

 

 Kontaktinis asmuo

Gabrielė Malinauskaitė

Projektų vadybininkė

Soros International House

+370 5 2724879

info@sih.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-11-14 14:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media