2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Ant „Mokslo pusryčių“ stalo – verslo ir mokslo bendradarbiavimo vaisiai

2016-12-12
 
 

Ar kada nors ragavote sauso medaus ar jogurto? Žinote, koks liofilizuotos braškės skonis, kokį greitį gali pasiekti interneto greičiu važiuojantis automobilis? Mokslo ir verslo partnerystė gali išties daug. Gruodžio 13 d. (antradienį) 10 val. „LinkMenų fabrike" (Linkmenų g. 28, Vilnius) vyks Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) organizuojama spaudos konferencija „Mokslo pusryčiai". Renginio metu bus pristatytas projektas „Mokslo ir tyrimų atvira prieiga (MITAP II)", padėsiantis mokslininkams pritraukti daugiau verslo užsakymų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Be to, bus galima daugiau sužinoti apie sukurtą prekės ženklą „Open R&D Lietuva", kurio tikslas reprezentuoti Lietuvos mokslo potencialą užsienyje. Kuo Lietuvos mokslininkai gali būti patrauklūs užsienio kompanijoms, kaip sukurti inovatyvius ir rinkai patrauklius produktus, kaip Atviros prieigos centrai (APC) atveria laboratorijų duris visuomenei?

Konferencijos programa:

10.00 - 10.20 val. MITA direktoriaus Kęstučio Šetkaus sveikinimo žodis. Direktorius pristato projektą „Mokslo ir tyrimų atvira prieiga (MITAP II)" ir „Open R&D Lietuva" prekės ženklą.

10.20 - 10.40 val. VGTU ir TELE2 bendradarbiavimo (interneto greičiu važiuojantis automobilis) istorija. Pristato „LinkMenų fabriko" direktorius Adas Meškėnas ir „Tele2" komercijos direktorius Mindaugas Savickas.

10.40 - 11.00 val. LSMU teikiamos paslaugos verslui: sėkmingas mokslo ir verslo bendradarbiavimas, kuriant kosmetikos gaminius Lietuvoje (prof. Jurga Bernatonienė). „Pupa supa" vadovė Jurgita Šeržentienė pristatys bendradarbiavimo su LSMU sėkmės istoriją.

11.00 - 11.15 val. Kavos pertrauka.

11.15 - 12.00 val. Ekskursija po „LinkMenų fabriką", pristatomi inovatyvūs maisto produktai sukurti mokslui bendradarbiaujant su verslu (sausas medus, sausas jogurtas, liofilizuotos braškės ir kt.).

 Apie „Open R&D Lietuva"

„Open R&D Lietuva" - tai atviras Lietuvos mokslo ir inovacijų tinklas, vienijantis MTEP rezultatus generuojančias bei MTEP paslaugas teikiančias institucijas, kurios yra aprūpintos moderniausia įranga ir pažangiausiomis technologijomis. Sutelkta aukščiausios kokybės infrastruktūra bei aukščiausios kvalifikacijos specialistai ir partneriai verslininkams yra tiesiog ranka pasiekiami. Vienas iš „Open R&D Lietuva" tinklo tikslų yra pritraukti užsakovus iš užsienio, kad šie naudotųsi lietuvių mokslininkų paslaugomis bei užsakinėtų įvairiausius tyrimus.

 

Kontaktinis asmuo

Jurga Trotienė

Viešieji ryšiai, vyr. specialistė

Tel. 8 5 2644710, 8 656 11424

El. p. jurga.trotiene@mita.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-12-12 15:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media