2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Ar racionalu priešinti socialinius pedagogus ir socialinius darbuotojus?“

2024-02-02
 
Pirmadienį, vasario 5 d., 10 val. Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos" narė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė kviečia į spaudos konferenciją „Ar racionalu priešinti socialinius pedagogus ir socialinius darbuotojus?"
Pasirodžius informacijai, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nusprendė, kad turintieji socialinio pedagogo išsilavinimą nebegalės dirbti socialiniais darbuotojais, sukėlė nerimą vaikų dienos centruose dirbantiems socialiniams pedagogams.
Ar nenukentės socialinių paslaugų teikimo kokybė atsisakius socialinių pedagogų? Ar socialiniams darbuotojams nepadidės darbo krūvis?
Lietuvoje dirba apie 15 tūkst. socialinių paslaugų srities darbuotojų: iš jų apie 5 tūkst. yra socialiniai darbuotojai (iš kurių apie 30 proc. asmenų turi socialinio pedagogo išsilavinimą; tokie asmenys dirba atvejo vadybininkais, socialiniais darbuotojais darbui su šeima, globos koordinatoriais, socialiniais darbuotojais vaikų dienos centruose ir kt.).
„Kiekvieną pokytį reikia apgalvoti ne tik idėjos lygmeniu, bet ir įgyvendinimą. Vaikų dienos centruose turėtų dirbti specialistai, pasirengę darbui su vaikais. Tokie yra socialiniai pedagogai. Be jokios abejonės, čia reikalingi ir socialiniai darbuotojai. Tad reikia galvoti, kaip padėti įsigyti vieniems ir kitiems reikalingų kompetencijų, o reikalui esant, persikvalifikuoti. O tam turi būti numatytos lėšos", - sako V. Targamadzė.
Kokia ateitis laukia socialinių pedagogų, ar racionalu priešinti socialinius pedagogus ir socialinius darbuotojus?
Konferencija bus transliuojama „YouTube" „Atviras Seimas".
Spaudos konferencijos dalyviai: prof. dr. Giedrė Kvieskienė, Lietuvos socialinių pedagogų valdybos pirmininkė; Areta Skukauskienė, Klaipėdos socialinių pedagogų metodinio būrelio tarybos pirmininkė; Tomas Morkūnas, socialinis pedagogas ekspertas; Jolanta Spudienė, VŠĮ „Išminties erdvės" vaikų dienos centų vadovė; Saulė Šerėnienė, Kauno lopšelis- darželis „Želmenėlis" direktorė.
Moderuoja V. Targamadzė.
Daugiau informacijos:
Stanislava Sabaliauskienė
Seimo narės Vilijos Targamadzės padėjėja
Mob. 8 686 87 236
El. p. stanislava.sabaliauskiene@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-02-02 12:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media