2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Kviečiame dalyvauti konkurse “Lietuvos spaudos fotografija 2022”

2022-01-15
 
2021 metų Auksinio kadro nugalėtojai

2021 metų Auksinio kadro nugalėtojai

Į trečiąjį savo gyvavimo dešimtmetį žengiantis konkursas "Lietuvos spaudos fotografija" vėl kviečia visus Lietuvos žiniasklaidos fotografus bei fotografuojančius žurnalistus teikti geriausius 2021 metų kadrus tarptautinės konkurso komisijos vertinimui. Konkursą rengia LŽS Spaudos fotografų skyrius.
Džiaugiamės, galėdami jums pristatyti šių metų konkurso komisijos narius:
Liis Treimann - fotožurnalistė, Estijos spaudos fotografų asociacijos vadovė bei daugkartinė Estijos spaudos fotografijos konkurso nominantė ir nugalėtoja.
Gytis Norvilas - poetas, vertėjas, savaitraščio „Literatūra ir menas" vyriausiasis redaktorius.
Herkus Milaševičius - spaudos fotografas, daugkartinis "Lietuvos spaudos fotografijos" konkurso nominantas bei nugalėtojas.
Ugnė Marija Makauskaitė - dailėtyrininkė, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus istorinės fotografijos kuratorė.
Maxim Dondyuk - fotožurnalistas iš Ukrainos, daugkartinis "Vilniaus fotografijos rato" konkurso finalininkas ir nugalėtojas, kurio darbai tarp kitų apdovanojimų buvo įvertinti tiek Magnum "30 under 30" kategorijoje, tiek W. Eugene Smith grantu.
Šiai vertinimo komisijai patikėsime išrinkti fotografine, kultūrine bei istorine svarba pasižyminčius kadrus ir reportažus iš visos Lietuvos, kurie, kaip ir kasmet, atskleis žiūrovams savotišką šalies gyvenimo pjūvį. Tęsiant praeitų metų sėkmingą patirtį, šiemet žiuri nariai vėl vertins fotografijas nuotoliniu būdu, kas leis jiems skirti daugiau laiko ir dėmesio nuotraukų peržiūrai.
Konkursas taip pat pasipildė viena naujove - tema "Sveikiau". Ši tema skirta atkreipti dėmesį į mūsų įpročius, gyvenimo būdą. Kartu su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu kviečiame fotografus teikti nuotraukas, atspindinčias tai, kaip keičiasi Lietuvos žmonių požiūris į žalingus įpročius, psichoaktyviųjų medžiagų (tabako, alkoholio, el.cigarečiū, narkotikų) vartojimą. Šia konkurso tema norėtume užmegzti dialogą su visuomene, paskatinti domėtis šiais klausimais. 2022 metai yra paskelbti "Jaunimo metais", tad ir konkursinėje temoje šiemet norėtume skirti daugiau dėmesio problemoms, su kuriomis susiduria jauni žmonės, bei galimybėms jas spręsti.
Konkursas "Lietuvos spaudos fotografija" siekia skatinti fotografų kūrybiškumą ir norą ieškoti savitų požiūrių į įvairius šalies įvykius ir procesus, bei skatinti spaudos fotografų bendruomeniškumą ir norą mokytis vieniems iš kitų. Šis konkursas bei jo kulminacijoje vykstanti paroda - tai proga Lietuvos spaudoje dirbantiems fotografams ir fotografuojantiems žurnalistams atsigręžti ir apmąstyti per metus nuveiktus darbus, bei parodyti plačiai visuomenei savo geriausius metų kadrus.
Registracija konkursui vyksta iki vasario 4 d. Norintys susipažinti su konkurso taisyklėmis ir pateikti savo darbus daugiau informacijos gali rasti: http://pressphoto.lt/naujienos/konkurso-lietuvos-spaudos-fotografija-2022-nuostatai

 

Pagarbiai,
Evgenia Levin
LŽS Spaudos fotografų skyriaus pirmininkė
tel.: +37060980667
el.p.: el@zeneka.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-01-15 12:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media