2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Paskelbti 20-ojo konkurso „Žmogus ir aplinka“ laureatai

2022-12-23
 
Aplinkos ministerijos foto - konkurso nugalėtojai (su gėlėmis),  aplinkos ministras Simonas Gentvilas, vertinio komisijos atstovės ir LŽS pirmininko pavaduotoja profesorė Audronė Nugaraitė

Aplinkos ministerijos foto - konkurso nugalėtojai (su gėlėmis), aplinkos ministras Simonas Gentvilas, vertinio komisijos atstovės ir LŽS pirmininko pavaduotoja profesorė Audronė Nugaraitė

Jubiliejinį - dvidešimtąjį - kartą surengto žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka" pirmąją vietą pelnė dienraščio „Lietuvos rytas" žurnalistė Audrė Srėbalienė už darbą „Garsiausią pasaulyje miegapelių tyrėją britų ūkininkas bandė apvynioti aplink pirštą - lietuvis nesusigundė pažadais". Antroji vieta atiteko žurnalistui Deniui Bezrukich, o trečioji - Tomui Janoniui.
Konkurse dalyvavo 26 autoriai, iš viso pateikti 56 darbai, kurie 2022 m. buvo paskelbti spaudoje, radijuje, internetinėje žiniasklaidoje, nepriklausomo turinio platformose. Kūrinius vertino iš septynių Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Aplinkos ministerijos atstovų sudaryta komisija. 
„Šiemet vertinimo komisijai, kurios pirmininke man teko būti, triūso buvo tikrai daug - darbų pateikta daugiau negu šešios dešimtys. Išrinkome pačius pačiausius. Dar kartą sveikinu nugalėtojus", - sakė konkurso vertinimo komisijos pirmininkė Aurelija Arlauskienė.
„Man taip baugu, kad metai taip greitai vyniojasi į siūlo kamuolį. Juk būtų taip paprasta - žiūrėtume į atspindį vandenyje, ir to pakaktų. Šis apdovanojimo džiaugsmas toks sumišęs su klaustukų virtine. „O kas toliau? Kiek dar metų bus leista mėgautis rašymu? O kaip tie rašiniai apie nepaprastus, nežemiškus, išskirtinius žmones atrodo jauniems?" Pasiguosti galiu tik tikėjimu, kad be tų žmonių - be savo herojų aš esu niekas", sako konkurso laureatė Audrė Srėbalienė. 
Šių metų laureatų darbai atliepė skirtingas Lietuvos ir pasaulio aktualijas, susijusias su aplinkosaugos tema. Žurnalistikos erdvės NARA atstovas Denis Bezrukich įvertintas už publikaciją „Ukraina: žmonių karas keturkojų gyvenimuose", o „Delfi.lt" žurnalistas Tomas Janonis - už darbų ciklą: „Aršausko šeima užvaldo draustinį: gudri schema, kaip apstatyti ežero pakrantę", „Po „Delfi.lt" publikacijos apie Aršausko šeimos užmojus prokuratūra pradėjo tyrimą", „Atsakymus dėl Aršausko šeimos valdų draustinyje nori išgirsti ne visi: Gentvilas davė skubų pavedimą".
„Kartais žodis iš mūsų yra nelankstus, su reglamentais ir normatyvais, bet Jūsų žodžiai žymiai greičiau įkrenta į skaitytojo rankas. Labai ačiū už šiuos metus - išlikite reiklūs, besidomintys besigilinantys. Garsinkite tai, ką turime Lietuvoje, nes čia turime daug fantastiškų dalykų: nuo gyvūnų gerovės iki pagalbos Ukrainai", - sakė Simonas Gentvilas.
Konkurso nugalėtojus sveikino ir LŽS pirmininko pavaduotoja profesorė Audronė Nugaraitė.
Konkursą rengė LŽS ir Aplinkos ministerija.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-12-23 14:54
 
 

Komentarai (4)

Jūsų el. paštas

Senjorė

2023-01-20 16:18

Sveikinu tą laureatą, kuris gėlių puokšte šluoja žemę.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Pastabusis

2022-12-28 10:48

Vienas laureatas labai jau nepagarbiai laiko gėlių puokštę, vos nepadėjęs ant žemės. Reikia tikėtis, kad bent gautą piniginę premiją laikys pagarbiau...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media