2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ laurai – žurnalistei Vaidai Pilibaitytei

2020-12-22
 
Vaida Pilibaitytė. V. Radžiūno nuotr.

Vaida Pilibaitytė. V. Radžiūno nuotr.

Žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka", kurį Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) surengė jau aštuonioliktąjį kartą, laurų vainiką pelnė LRT žurnalistė Vaida Pilibaitytė. Ji laimėjo pirmąją vietą už radijo laidą „Medžio pusėn stojęs žmogus", transliuotą per LRT radiją.
Antroji vieta skirta Arvydui Jockui už straipsnį „Žaliosios energetikos greitkelyje liks krūvos plastiko atliekų", paskelbtą portale alfa.lt, trečioji - Laimučiui Stražnickui už straipsnį „Nukritę lapai - šiukšlės ar gamtos dovana?", išspausdintą „Savaitėje".
Konkurso laimėtojams bus įteikti piniginiai prizai ir nugalėtojų diplomai.
Šiemet konkurse dalyvavo 21 autorius su 66 darbais. Tai spaudoje ir internetinėje žiniasklaidoje skelbti straipsniai, radijo laidos. Juos vertino iš septynių LŽS ir Aplinkos ministerijos atstovų sudaryta komisija. 
Pasak komisijos pirmininkės Aistės Žilinskienės, konkursui pateikta daug stiprių darbų, todėl ir varžytuvės buvo itin rimtos. Tačiau dėl pirmosios vietos komisija be ginčų sutarė, kad laurų labiausiai verta Vaidos Pilibaitytės radijo laida „Medžio pusėn stojęs žmogus". Daugumos komisijos narių nuomone, „tai itin paveiki, kūrybiškai parengta laida, skatinanti visuomenę kovoti už medžių išsaugojimą, - su stipriu nuoširdumo ir meilės gamtai užtaisu, dinamiška dramaturgija, iškalbingais muzikiniais fragmentais. Visuotinio skubėjimo fone sukurti klausytoją „užkabinantį" ilgoką radijo pasakojimą aplinkosaugine tema žurnalistui reikia ne tik profesinio meistriškumo. Jis ir pats turi „sirgti" už gamtos išsaugojimą."
Vaida Pilibaitytė - patyrusi radijo žurnalistė ir publicistė, specializuojasi aplinkosaugos ir mokslo žurnalistikos srityje. Ligi šiol ji jau tris kartus yra pelniusi konkurso „Žmogus ir aplinka" apdovanojimų - 2003 m., 2005 m. ir 2016 m.
2003 m. ir gimė Aplinkos ministerijos ir LŽS sumanymas rengti kasmetį konkursą „Žmogus ir aplinka" siekiant skatinti žurnalistus profesionaliai ir kūrybiškai supažindinti visuomenę su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, kelti svarbiausias šių sričių problemas, skleisti patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdyti žmonių ekologinį sąmoningumą.
Daugiau informacijos:
Raimonda Karnackaitė
Strateginės komunikacijos skyriaus vyr. specialistė
Tel. 8687 33201
El. paštas: raimonda.karnackaite@am.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-22 17:15
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media