2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Muziejai virsta edukaciniais centrais

2013-09-16
 
Muziejai virsta edukaciniais centrais

Muziejai virsta edukaciniais centrais

 

Švietimo ir mokslo ministerijoje įvyko pirmasis kultūros bei švietimo ir mokslo  ministrų įsakymu sudarytos bendros darbo grupės Muziejų ir mokyklų bendradarbiavimo plėtros veiksmų planui parengti susitikimas.

Susitikime buvo pristatytas Lietuvos muziejų asociacijos vykdomas projektas „Muziejus - mokykla - moksleivis. Muziejų ir bendrojo lavinimo mokyklų nacionalinės partnerystės tinklas", įgyvendinamas pagal 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą" VP1-2.2-ŠMM-10-V priemonę „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra". Įgyvendinant šį projektą, remiantis Lietuvos muziejų edukacinės veiklos įvertinimo ir poreikių tyrimo rezultatais, ES šalių gerąja praktika bei Lietuvos muziejų ir bendrojo ugdymo mokyklų institucinių, teisinių, žmogiškųjų išteklių analize kuriamas nacionalinis muziejų ir mokyklų bendradarbiavimo tinklo modelis, kurio pagrindu darbo grupė iki 2014 m. sausio 15 d. parengs muziejų ir mokyklų bendradarbiavimo plėtros veiksmų planą.

Susitikime Kultūros ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos muziejų asociacijos, Lietuvos moksleivių sąjungos, Ugdymo plėtotės centro atstovai, mokytojai bei muziejuose dirbantys edukatoriai taip pat pasidalino  savo lūkesčiais bei įžvalgomis dėl muziejų ir mokyklų bendradarbiavimo siekiant įgyvendinti struktūrinius bei sisteminius pokyčius moksleivių pilietinio ir tautinio ugdymo procese.

2013 m. rugpjūčio 30 d. Kultūros ministras pradėjo dialogą su Lietuvos moksleivių sąjunga dėl jaunimo švietimo ir kūrybingumo skatinimo. Moksleiviai pristatė savo pasiūlymus, kurie padidintų muziejų lankomumą. Inicijuotas trišalio bendradarbiavimo projektas orientuotas į didesnį lankymosi Lietuvos muziejuose ir lankytinose vietose skatinimą.

„Tai vienas iš svarbių kultūros pamatus sutvirtinančių projektų. Susitikime su Lietuvos moksleivių sąjunga esame aptarę, kad kultūra gali būti, kaip vienas stipriausių šalies variklių, kurio sėkminga eiga priklauso ir nuo muziejų ir mokyklų bendradarbiavimo." - sako Kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Sekantis darbo grupės susitikimas numatomas 2013 m. rugsėjo 26 d. 14 val. Kultūros ministerijoje.

www.lzs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-17 12:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media