2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į projekto „Lietuvos meno riteriai“ renginį

2013-10-29
 
Solistas Antanas Sodeika

Solistas Antanas Sodeika

 

Kviečiame lapkričio 3 d. (sekmadienį), 17 val., į antrąjį tęstinio projekto „Lietuvos meno riteriai" renginį, kuris vyks Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pilies g. 40, Vilnius). 

Šis renginys skiriamas Lietuvos operos patriarchui - solistui, pedagogui Antanui Sodeikai (1890-1979) pagerbti. Renginyje prisiminsime ir įžymius Antano Sodeikos brolius muzikus - solistą, pedagogą, chorvedį ir kompozitorių Stepą Sodeiką (1903-1964)  bei solistą ir pedagogą Stasį Sodeiką (1897-1981).

Kultūriniu projektu „Lietuvos meno riteriai" vilniečiai kviečiami prisiminti sostinėje gyvenusias ir kūrusias menininkų šeimas ar ištisas dinastijas, kurios mūsų dienomis nepelnytai primirštos, o gal daugeliui jau net nežinomos... 

Projekto organizatoriai - VšĮ „Meno ekspansija" bei Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus kviečia paklaidžioti prarasto laiko labirintais ir naujai atrasti mūsų kultūrinio paveldo „brangakmenius".

Renginyje dalyvaus ir prisiminimais dalinsis Sodeikų palikuonys, šeimos bičiuliai, kolegos: pedagogė Angelė Mažeikienė (Sodeikaitė), solistė ir pedagogė Giedrė Kaukaitė, Lietuvoje viešintis solistas Vaclovas Daunoras, pianistė ir pedagogė Erika Dineikaitė, legendinio tenoro Kipro Petrausko duktė Aušra Petrauskaitė.

Kamerinę koncertinę programą atliks baritonas Vytautas Vepštas ir pianistė Olga Taškinaitė.

 

 

Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus

Pilies g. 40, LT-01123 Vilnius

Tel. ir faksas 2610 771

slapeliumuziejus@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-29 09:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media