2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Signatarų namuose pristatomoje knygoje – Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių istorija

2013-11-05
 
 

Lapkričio 7 d. 17 val. Signatarų namuose (Pilies g. 26, Vilnius) bus pristatyta knyga „Lietuvos ir Lenkijos diplomatiniai santykiai 1938-1940 metais".

Knyga yra bendras Lietuvos istorijos instituto ir Lenkijos tarptautinių santykių instituto projektas, kurį, parėmus Lietuvos mokslo tarybai, realizavo dr. Algimantas Kasparavičius ir dr. Pawełas Libera. Chronologiškai ji apima vieną dinamiškiausių ir prieštaringiausių Lietuvos ir Lenkijos santykių atkarpą: Antrojo pasaulinio karo išvakares ir jo pradžią. Rinkinyje, kurį sudaro beveik 300 dokumentų, skelbiami daugiausia originalūs istoriniai šaltiniai iš įvairių Lietuvos ir Lenkijos archyvų. Publikuojami dokumentai atskleidžia ne vieną intriguojantį politinės istorijos faktą, perteikia autentišką laikmečio dvasią, politikos bei diplomatijos vertybes ir organizavimo principus, leidžia nuosekliau ir giliau pasekti dviejų kaimyninių valstybių tarpusavio santykius, jų painią dinamiką tarptautinės krizės akivaizdoje.

Renginyje dalyvaus dr. Pawełas Libera (Lenkijos istorijos institutas), dr. Algimantas Kasparavičius (Lietuvos istorijos institutas), dr. Česlovas Laurinavičius (Lietuvos istorijos institutas), prof. Algis Kasperavičius (Vilniaus universitetas).

Maloniai kviečiame dalyvauti knygos (dokumentų rinkinio) sutiktuvėse Signatarų namuose.

 

Lietuvos nacionalinio muziejaus

Ryšių su visuomene skyrius

Tel. (8~5) 262 9426, el. p. lina.zilyte@lnm.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-05 18:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media