2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Menotyros ir muziejinės edukacijos konferencija Užutrakyje

2013-10-20
 
Užutrakio dvaras

Užutrakio dvaras

 

Spalio 24-25 dienomis Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija ir Karaliaus Jono III Rūmų muziejus Vilanove organizuoja dviejų dienų menotyros bei muziejinės edukacijos konferenciją, kuri vyks buvusių grafų Tiškevičių rūmuose Užutrakio dvaro sodyboje.

Užutrakio rūmai per paskutiniuosius penkerius metus buvo intensyviai restauruojami. Lietuvos ir Lenkijos kultūros institucijų bendradarbiavimo dėka šiuo metu juose pristatoma unikali aristokratiškos rezidencijos interjerų rekonstrukcijos ekspozicija. Tai puikus kultūrinio dialogo, kurį veda Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija su Lenkijos muziejais - Karaliaus Jono III Rūmų muziejumi Vilanove, Varšuvos nacionaliniu muziejumi, Krokuvos nacionaliniu muziejumi, Krokuvos miesto istorijos muziejumi, Wojciecho Weisso muziejumi Krokuvoje, Palenkės muziejumi Balstogėje ir Lancuto pilies muziejumi, rezultatas.

Pirmos konferencijos dienos tema - „Apie XIX/XX amžiaus sandūros estetiką. Tarp istorizmo ir modernizmo". Kalbėsime apie to laikmečio meną Lietuvoje ir Lenkijoje, apie mecenatų ir kolekcininkų veiklą bei įžymius architektūrinius ir landšaftinius kūrinius. Atkreipsime dėmesį į besiformuojančius tuomet naujus madų bei fotografijos reiškinius. Planuojame 9 referatus bei filmo, skirto vienam iš žymių Lietuvos dailininkų, kuris mokėsi Krokuvos meno akademijoje, prezentaciją.

Antrą dieną pašvęsime Muziejinei edukacijai, jos vystymosi kryptims ir perspektyvoms. Be teorinės dalies, numatytos programoje, planuojami ir praktiniai mokymai. Šių užsiėmimų tikslas - tai praktinis dalyvių kompetencijų ugdymas edukacinės veiklos muziejuje valdymo srityje ne tik Užutrakio rūmų ekspozicijoje bet ir kituose Lietuvos muziejuose.

Kruopščiai parinktų Lietuvos ir Lenkijos specialistų ir ekspertų, aktyvių  mokslinėje veikloje bei mokymuose, paskaitų ir bendravimo dėka bus ne tik praplėstos istorinių ir meno tyrimų perspektyvos, bet ir sukurti vadinamojo "Draugiško muziejaus" pamatai.

Konferencija pradeda kasmetinius susitikimus Užutrakyje, kurių metu bus keičiamasi idėjomis ir patirtimi, bus kuriama bendradarbiavimo platforma bei kalbama bendra kalba veikloje, nukreiptoje į abiejų tautų kultūros paveldo išsaugojimą.

Projektą finansuoja Lenkijos Respublikos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerija, koordinuoja Karaliaus Jono III rūmų muziejus Vilanove.

Vietų skaičius ribotas, prašome registruotis pirmai, antrai arba abiems konferencijos dienoms iki 2013 m. spalio 20 d. - raikob@wp.pl, tel. 865440731. Daugiau informacijos www.seniejitrakai.lt.

 

Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-20 10:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media