2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: „Meilės kontrastai“: sukrečianti ir intriguojanti realybė- fotografijoje ir šokyje

2012-09-04
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: fotoparodos heroje sutiko tapti ir šio projekto idėjos autorė dainininkė Giedrė Balutytė (ekspozicijoje- pirma nuotrauka kairėje)

Erikos Straigytės nuotraukoje: fotoparodos heroje sutiko tapti ir šio projekto idėjos autorė dainininkė Giedrė Balutytė (ekspozicijoje- pirma nuotrauka kairėje)

Kornelija Ežerskytė

 

Rugsėjo 6 d. 17 val. Vilniaus senamiestyje (Pilies g. 40), Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje, lankytojų lauks parodų kvartetas „Meilės kontrastai“. Renginys, skirtas pasaulinei seksualinės sveikatos dienai paminėti.

 

Muziejaus erdvėse tądien atidaromos net keturios parodos. Galerijoje, kuri įsikūrusi ne tik pirmajame muziejaus aukšte, bet ir požemiuose išlikusiuose senojo Vilniaus rūsiuose, bus eksponuojama fotomenininkės Rūtos Buzienės socialinės fotografijos paroda „Seksualumo grožis“, o taip pat šokiruojanti savo atvirumu fotografijų paroda „Moterys prieš smurtą“.

 

Visvaldo Morkevičiaus fotografijose užfiksuotos žymios Lietuvos moterys, nugrimuotos pagal realiai smurtą patyrusių moterų atvaizdus. Paroda „Moterys prieš smurtą“ jau apkeliavo ne vieną šalies miestą ir sulaukė visuomenės susidomėjimo. Aktualią ir kai kurioms moterims ypač skaudžią temą savaip papildys dar vienas vizualus projektas- paroda „Suknelių ir smurto istorijos“, teigianti, jog smurtas šeimoje būna pačių įvairiausių formų, o jį patyrusios moterys gali priklausyti visiems socialiniams sluoksniams.

 

Dar vienas renginio akcentas- konkurso „Seksualiausia Lietuvos pora“ nugalėtojų fotografijos ir apdovanojimai. O trokštantiems ne vien statiškų reginių, bet ir judesio, bus proga pamatyti šokio judesio terapeutės Nijolės Stancikienės pasirodymą. Šokis, išvaduojantis energiją ir atskleidžiantis subtilią moterišką prigimtį, o fone- fotomenininkės Rūtos Buzienės darbuose spinduliuojantis vidinis seksualumas.

 

Renginio iniciatorius psichologas Andrius Kaluginas sako, jog neatsitiktinai buvo pasirinkta būtent ši erdvė. Jo teigimu, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus erdvėje tiesiog negalima nepajusti ypatingos auros.

 

Muziejaus darbuotojai kviečia renginio svečius ateiti anksčiau ir tuo pačiu aplankyti muziejaus ekspoziciją.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-09-05 16:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media