2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Kvietimas dalyvauti tarptautinėje konferencijoje kultūros paveldo tema

2013-11-09
 
 

Eimantė Daukšaitė

Kultūros paveldo departamento

vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene

 

Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai kontekste lapkričio 13 - 14 d. Vilniuje organizuoja tarptautinę konferenciją „Kultūros paveldas ir ES strategija „Europa 2020" - siekiant integruoto požiūrio".

Konferencija atkreipsime dėmesį į tai, jog nepaisant to, kad kultūros paveldas yra neatsiejama šiuolaikinio gyvenimo dalis ir egzistuoja visose srityse, paveldas dažniausiai traktuojamas kaip atskiras objektas, kuriam skiriami mažesni prioritetai priimant sprendimus įvairiose politikos srityse. Tokia kultūros paveldo srities atskirtis nuo kitų ne tik veda prie spartesnio kultūros paveldo objektų nykimo, tačiau ir neleidžia išnaudoti kultūros paveldo siekiant kitų politikos sričių tikslų, pavyzdžiui, naujų darbo vietų kūrimo, kam jis neabejotinai turi potencialo.

Siekiant įtraukti kultūros paveldą į pagrindinius politinės darbotvarkės klausimus bei sustiprinti jo poziciją kituose sektoriuose, konferencija suburs skirtingiems sektoriams atstovaujančius specialistus bei politikus iš visos Europos: Europos Komisijos atstovus, Europos Parlamento, ministerijų, vyriausybinių įstaigų, pilietinės visuomenės atstovus, ekspertus, tyrėjus  ir akademikus. Kultūros paveldo, aplinkos, regionų plėtros, žemės ūkio ir kitų sričių specialistų bendradarbiavimas konferencijoje sudarys galimybę aptarti kultūros paveldo ir kitų paminėtų sektorių sąveiką bei daugiau sužinoti apie šio proceso problemas ir tendencijas.

Manome, kad netrukus po konferencijos būtų naudinga Lietuvos visuomenę ir politikos formuotojus supažindinti su konferencijos turiniu - Lietuvos visuomenės informavimo priemonėse paviešinti konferencijos metu aptartas problemas, galimus jų sprendimo būdus, Europos mastu žymių asmenų nuomones, pasiūlymus. Konferencijoje dalyvaus Europoje ir pasaulyje žinomi kultūros paveldo srities arba jai nusipelnę specialistai ir žinovai: Europos Parlamento narė Silvia Costa, „English Heritage" vadovas Simon Thurley, Birmingemo universiteto profesorius Mike Robinson, Europos Komisijos, Europos Tarybos, ministerijų, vyriausybinių ir nevyriausybinių įstaigų atstovai, akademikai, ekspertai.

Ši konferencija būtų išskirtinė proga ne tik susipažinti patiems ir supažindinti Lietuvos visuomenę su srities problematika, bet ir iš anksto susitarus pakalbinti srities profesionalus: kai kurie jų yra ne tik žymūs specialistai, bet ir itin spalvingos asmenybės. Dalyvavimas konferencijoje galimas tik su kvietimais. Primenu, kad konferencija vyks lapkričio 13 - 14 dienomis (pagrindinė darbo sesija - 14-ą dieną).

Ar Lietuvos žurnalistų sąjungos narius domintų galimybė dalyvauti darbinėje konferencijos dalyje? O galbūt norėtumėte pakalbinti kažkuriuos kalbėtojus? Tai reikėtų suderinti iš anksto.

Kontaktams:

Telefonas miesto/vietinis 211 32 39 / 166

Mob. 8 612 11876

El.p.  eimante.dauksaite@heritage.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-09 11:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media