2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Didesnis finansavimas ir mokestinės lengvatos žada aktyvesnius metus Lietuvos kino industrijai

2014-01-29
 
LKC direktorius Rolandas Kvietkauskas

LKC direktorius Rolandas Kvietkauskas

 

Lietuvos kino centras (LKC) žiniasklaidai pristatė praėjusių metų rezultatus ir svarbiausius šių metų planus. Praėjusiais metais parėmus 113 kino projektų už 6 mln. 747 tūkst. 946 Lt, šiemet kino projektams finansuoti ketinama skirti 7,5 mln. Lt.

„Šių metų valstybinio finansavimo konkursui gauta 121 paraiška. Tai yra 40 paraiškų daugiau nei pernai. Matydami tokį aktyvumą, džiaugiamės, kad didesnis nei praėjusiais metais LKC biudžetas leidžia galvoti apie intensyvesnį kino projektų finansavimą", - teigia LKC direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Taip pat daugiau lėšų ketinama skirti Lietuvos kino paveldo susigrąžinimui ir skaitmeninimui. Iš vieno didžiausių Rusijos kino saugyklų-archyvų „Gosfilmofond", su kuriuo praėjusiais metai buvo užmegztas bendradarbiavimas, ketinama nupirkti 10 filmų kopijas.

Kaip vieną svarbiausių 2014-ųjų darbų R. Kvietkauskas taip pat mini ir mokestinių paskatų kino gamybai administravimą ir populiarinimą. Šiemet įsigaliojusios Pelno mokesčio įstatymo pataisos sudaro palankesnes filmų gamybos sąlygas mūsų šalyje: įmonės, norinčios neatlygintinai suteikti lėšų filmo gamybai, gali susimažinti pelno mokestį, o Lietuvoje filmą kuriantys gamintojai iš privačių rėmėjų gali gauti paramą, siekiančią iki 20 proc. filmo gamybos biudžeto. Be tiesioginės funkcijos - paskatos administravimo, LKC galimybę pasinaudoti lengvatomis pristatys Lietuvos ir užsienio kino gamintojams bei pelningai veikiančioms Lietuvos įmonėms.

Toliau bus vykstomi ir kino edukacijos projektai: plėtojama šiemet sėkmingai startavusi kino edukacijos ugdymo bazė, vykdomas „Jaunojo kino kritiko konkursas" bei kitos edukacinės iniciatyvos. Daugiau dėmesio ketinama skirti mūsų šalies kūrėjų profesiniam ugdymui: šį rudenį Lietuvoje vyks dokumentikos profesionalams skirtų mokymų „Eurodoc" sesija.

LKC antrus metus iš eilės organizuos Lietuvos kino ir kino industrijos pristatymą Berlyno, Kanų ir tarptautinio Ansi animacinių filmų festivalio kino mugėse, dokumentiką ketinama pristatyti Amsterdamo dokumentinių filmų festivalio kino mugėje. Be pristatymų kino mugėse, LKC planuose ir kino sklaidos projektai Izraelyje, Lenkijoje, JAV bei glaudesnis bendradarbiavimas ir bendri projektai su kitų Baltijos šalių kino centrais.

Lietuvos kino centro informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-29 10:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media