2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Dream team (svajonių komanda) kviečia į Šv. Jono gatvės galeriją

2014-04-11
 
 

Šv. Jono gatvės galerijoje 2014 m. balandžio 15 d., 17 val. atidaroma trijų autorių - Birštone gyvenančio Martyno Gaubo, vilniečių - Dano Aleksos ir Kazio Venclovo kūrybos paroda. Šie trys meninkai susibūrė į SVAJONIŲ KOMANDĄ po eilės įvykdytų projektų nuo 2011 metų vasaros.

Pirmą kartą skulptoriai susitinka ir susipažįsta Klaipėdoje 2011 m. metalo simpoziume „Viešasis dialogas" ir 2011 gruodžio mėn. jie jau dalyvauja Italijoje, Livigno slidinėjimo kurorte surengtame sniego skulptūrų simpoziume ir sukuria darbą - „Slidininko kaukė" (idėjos autorius Danas Aleksa). Tarptautinio simpoziumo dalyviai skulptūrą „Slidininko kaukė" pripažįsta geriausiu konkurso darbu.

Po sėkmingo pasirodymo Italijoje menininkai 2013 m. sausio mėn. dalyvauja Prancūzijoje, Valloire sniego skulptūrų simpoziume, kuriame sukuria darbą - „Veidas" (idėjos autorius Danas Aleksa, o liepos mėn. - sniego skulptūrą „Legenda" (idėjos autorius Kazys Venclovas). Autoriai laimi pagrindinį žiuri prizą, skulptorių prizą ir publikos prizą.

Šiais metai autoriai ne tik laimi  pagrindinį žiuri prizą ir skulptorių prizą, bet šokiruoja simpoziumo dalyvius ir ne tik juos. Martynas Gaubas, Kazys Venclovas, Danas Aleksa kurortiniame Prancūzijos Alpių kaimelyje Valloire vykusiame sniego skulptūrų festivalyje iš didelių sniego luitų sukūrė skulptūrą "Savaitgalio išvyka". Joje vaizduojamas apkūnus plikagalvis vyras, važiuojantis motoroleriu (idėjos autorius Martynas Gaubas). Simpoziumo dalyviai ir žiūrovai komentavo, kad autoriai pavaizdavo Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą, nors autoriai ir neigė turėję tokį užmanymą. Ši sniego skulptūra - tai M. Gaubo anksčiau sukurtos Šv. Jono gatvės galerijos organizuotame bronzos liedinimo simpoziume GURGUTIS bronzinės kamerinės skulptūros "Ekstremalas" replika, pritaikyta sniego luito masteliui.

Po tokio sėkmingo „bendradarbiavimo" 2014 kovo mėn. gimsta menininkų komandos pavadinimas „Dream Team" ir tuo pačiu pavadinimu paroda Šv. Jono gatvės galerijoje.

Šioje parodoje DREAM TEAM nariai pirmą kartą kartu pristato savo kūrybą uždaroje erdvėje - Šv. Jono gatvės galerijoje.

Paroda veiks iki 2014 m. balandžio 26 d.                                         

Galerijos darbo laikas: II - V nuo 12 iki 19 val.; VI nuo 12 iki 16 val.

Parodos organizatoriai

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-11 08:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media