2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Kęstutis Lanauskas: Personalinė objektų, skulptūros darbų paroda

2016-01-08
 
Darius ir Girėnas

Darius ir Girėnas

 

2016 m. sausio 13 d. 17 val. LDS Šv. Jono gatvės galerija 2016 metų parodinę programą pradeda  atidarydama kauniečio skulptoriaus Kęstučio Lanausko personalinę objektų ir skulptūros darbų parodą  "atRiedėjo".

Kęstutis Lanauskas 1991 - 1995 studijavo Kauno aukštesniojoje meno mokykloje medžio specialybę, 1995 - 2001 - VDA Kauno dailės institutute skulptūros specialybę.

Skulptorius  dalyvavo daugelyje grupinių parodų, simpoziumuose, akcijose, meno festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje. Laimėjo ne vieną apdovanojimą, konkursą.

 2015 m. K. Lanauskas su komanda Kolorado valstijoje JAV tarptautiniame sniego skulptūrų festivalyje pelnė pagrindinį apdovanojimą - aukso medalį. Jie įvėikė 15 komandų iš įvairių pasaulio šalių. Prieš šešetą metų kauniečiams JAV pavyko nugalėti kolegas, sukūrus skulptūrą „Gyvenimas yra kova", o 2011- aisiais ta pati kūrėjų komanda - Kęstutis Lanauskas, Mindaugas Jurėnas, Artūras Burneika bei architektas Tomas Petreikis laimėjo aukso medalį Japonijoje, Saporo sniego festivalyje. Prizinių vietų K. Lanauskas su kolegomis skulptoriais šiame festivalyje yra laimėję ir ankstesniais metais.

Rengiama K. Lanausko personalinė objektų bei skulptūros darbų paroda yra gera proga vilniečiams susipažinti su šiuo autoriumi bei jo kūryba kamerinėje Šv. Jono gatvės galerijos erdvėje.

Skulptorius Kęstutis Lanauskas savo kūrybą bei kūrimo procesą pristato taip:

Kurdamas pradedu nuo idėjos, kurią kartais padiktuoja pati aplinka, renku informaciją, ieškau tinkamos medžiagos, būna, kad tiesiog svajoju, dėlioju idėjas kaip dėlionę.

Kūryboje man svarbūs: gamtos ir žmogaus santykis, garsas, šviesa, judesys, tekstūra. Daugelis objektų atsiskleidžia tik prie jų prisilietus - tuo būdu žiūrovas tarsi tampa skulptūros gyvenimo dalimi.

Mėgstama medžiaga - lauko rieduliai, tačiau taip pat patinka jungti keletą medžiagų - tarp jų medis, metalas, akmuo, augalai. Nemažai sumanymų gimsta jau dirbant su pasirinktomis medžiagomis.

Darau tai, kas man patinka.

Kęstutis Lanauskas

 Paroda veiks nuo 2016 sausio 13 d. iki 2016 vasario 05 d. 

Parodos kuratorius Kęstutis Lanauskas / 868638383

Parodos organizatoriai

Šv. Jono gatvės galerija

Šv. Jono g. 11, LT-01123, Vilnius

Tel.: 85 212 41 54

sv.jono.galerija@gmail.com

 www.svjonogatvesgalerija.com

Galerijos darbo laikas: II - V nuo 12 iki 19 val.; VI nuo 12 iki 16 val.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-02-10 13:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media